Tarih: 03-Mar-2011 / 23:18 Mesaj konusu: ızdırap yükümdür benim vedat yıldırımbora arap müziği alıntı
arkadaşlar dinleyiniz. yakında orhan akdenizin damla yani hangi seven sevildi diye bilinen şarkısını sunucam.2 ayrı arap müziğinden alıntı yapılarak ana melodi oluşturulmuş.peşinden gittiğimiz bu insanlar bizleri kandırdımı kandırmadımı ortaya çıksın.
Tarih: 04-Mar-2011 / 04:14 Mesaj konusu: Re: ızdırap yükümdür benim vedat yıldırımbora arap müziği al
daha önce tartışıldımı tartışılmadımı bilmiyorum ancak dediğiniz gibi bir çok arabeskçinin şarkıları böyle.ama gel gelelim benim anlatmak istediğim hayran olduğumuz beğendiğimiz şarkıların sahipleri biraz o müzikten alıntı biraz bu müzikten alıntı yaparak altınada kendi imzalarını atarak ortaya çıktılar isim yaptılar şahsen ben bu durumdan hiç memnun değilim.burda eserleri okuyan sanatçılara birşey söylediğimiz yok orası yanlış anlalışmasın.ancak bir kaseti plağı elimize aldığımızda eserleri dinlediğimizde meğerse eserler başkalarına ait sizin görüşünüz nedir bu konuda dostlar.
1 dakika sonra eklenen mesaj:
hatta alıntı değil çalıntı dersek daha doğru.alıntı diyerek kibarlık yapmanın anlamı yok.çünkü bildiğiniz gibi eserlere kendi isimlerini yazdılar besteciler.herhan bir telif ödemeden.hiç olmazsa anonim yada derleme yazılabilseydi daha iyi olmazmıydı.
Tarih: 05-Mar-2011 / 00:37 Mesaj konusu: Re: ızdırap yükümdür benim vedat yıldırımbora arap müziği al
tabiki hoş biş ideğil zaten arabesk müziği aap ülkelerinin müziğidir aslında bizlerde onlardan aldık bayrağı desek yalan olmaz, bazı müzikler çok benziyor bazıalrıda anısatıyor yeni bir düzenleme ile daha mükemmel bişi meydana çıkıyor bizimkiler arapların müziklerinden daha iyi enturmallerimizi iyi kullanıyoruz. bu durumdan arapların haberi mutlaka avrdır rahatsızlarsa zaten yasal haklarını aramaları gerekekir işin aslını bilmediğimiz için çok fazla kurcalamamak gerekir bence.
Tarih: 05-Mar-2011 / 08:30 Mesaj konusu: Re: ızdırap yükümdür benim vedat yıldırımbora arap müziği al
arkadaşlar telif ödenme imkanı olacağını sanmıyorum burada asıl mesela ortada bir haksızlık varmıdır yokmudur ? ben bu alıntı hadisesini öğrendiğimden beri tarifsiz duygular içindeyim.ozaman elimizdeki kasetleri yeniden düzenleyeceğiz.çünkü besteler yabancılara ait.yasal hak nasıl arayacaklar çoğu arap besteci 70 lerde ölmüş.1 -2 şarkı değil hemen hemen bir çok şarkıda tam yada yarım olarak alıntılar mevcut bunları ortaya çıkartmak hepimizin boynunun borcu..70 lerde türkiye bestecileri daha adını türkiyede duyurmamışken arap müzisyenler dünyada biliniyordu.onların 50-60-70 de kullandığı soundları bizim sanatçılarımız 80 lerin ortasında ancak ulaştılar.biraz araştırırsanız sizde bilgi sahibi olacaksınız.70 lerde 1 keman bir darbuka ile bizim ülkemizde müzik icra edilirken onlarda 30 keman vardı klavye 80 lerde kullanılırken Orhan Gencebay hariç ve birkaç çalışma hariç 80 lerde yeni yeni kullanılıyordu.ayrıca şarkıların tarihleride ortadadır.
Kayıt: Jan 06, 2007 Mesajlar: 834 Nereden: Müslümcü Tarikatından
Tarih: 06-Mar-2011 / 01:02 Mesaj konusu: Re: ızdırap yükümdür benim vedat yıldırımbora arap müziği al
Dostum bizler bunları biliyoruz zaten. böyle her şarkı melodisini karşılaştırma yaparsan piyasadakilerin % 70 e yakınını çıkartırsın adı üstünde bu MÜZİK ARABESK ARAP MÜZİĞİ ARAP MELODİSİ BENZER BENZİYECEK sen bir pop tarzını rock tarzına benzetebilirmisin hayır farklıdır ama bir pop melodisini yine bir başka ülkedeki pop melodisine benzetebilirsin aynıdır çünkü bizim ülkemizdeki arabesk de arap melodisinden alıntıdır zaten benzemesi şart adını ondan almıştır kandırıldığını düşünüyorsan dinleme bunun farkına yeni varmış olabilirsin tavsiyem önce dinlediğin müzik tarzının geçmişini araştır sonra kulak ve gönül dinleyicisi ol derim .
_________________ "Aklımdan çıkmıyor veda edişin,
Bütün Duygularım Ağır Yaralı,
Beni Kalbimden Vurdu Veda Edişin,
Bütün Duygularım Ağır Yaralı"
Tarih: 06-Mar-2011 / 03:24 Mesaj konusu: Re: ızdırap yükümdür benim vedat yıldırımbora arap müziği al
bunları bilmek yetmez.1 değil bir çok eserde böyle benim derdim bu bestelerin altına hangi hakla besteciler kendi ismini yazdı sizde bunu araştırın.yok yerden tatlaştırıyorsunuz açtığım konuyu anlamadım sizi bilmem ama ben hakkın emeğin gerçeğin yanıdayım beyler.bu konuları açtım diye bi azarlamadığınız kaldı ben dünkü çocuk değilim 36 yaşındayım.bu çalıntı olayınıda yeni bilmiyorum uzun yıllardır.ancak bilmeyen kardeşlerimizde olabilir diye iyi niyetimle konu açtım.arapların müzikleri öyle 3-4 dakikalık eserler değil 50 dakika 70 dakika eserler.aradan 20-30 saniyelik bir melodiyi almışlar mesela tanrı istemezseyi oluşturmuşlar bu ne kadar doğru ? ozaman anonim yada derleme yazılabilirdi. yakında orhan akdeniz hangi seven sevildi yani damla şarkısını eklicem bakalım buna ne diyeceksiniz..dinlediğim müziğin tarihini biliyorum tavsiyen için sağol dostum ancak bir müzik çalıntılar alıntılar üzerine kurulamaz.
3 dakika sonra eklenen mesaj:
melodi ortada tarihler ortada besteciler ortada.başka bir insanın duyguları üzerine inşa edilen şarkılarda ortada.ancak böyle gizlemeyle karşı gelmeyle bir yere varamayız.
Tarih: 06-Mar-2011 / 08:45 Mesaj konusu: Re: ızdırap yükümdür benim vedat yıldırımbora arap müziği al
@altinsarkilar biz bunları konuşuryoruz zaten, yakın zamanda bir üyemizin açtığı bu konuda tartışıyoruz. Sen de fark ettiğin şarkıları eklemişsin güzel. Fakat açtığın diğer konuların altında tek tek yorum yapamayız. Üyemizin açtığı bu konuya yazarsan, ki ben de bulduğum bir kaç parçayı ekledim ve yorumumu yaptım. Tartışmamız ve görüşlerimizin takibi daha kolay olur. Ayrıca ben de senle aynı fikirdeyim, vuguladığım konu linkinde açıklamıştım.