Müslüm Gürses Müslüm Gürses

Müslüm GÜRSES :: Başlığı Görüntüle - hani müslüm baba gurbette ölümle pençeleşiyordu
hani müslüm baba gurbette ölümle pençeleşiyordu

Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Geri Dönüşüm [Çöp Kutusu]
Yazar Mesaj
OSMANN49
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: MUŞ
MesajTarih: 19-Ekm-2009 / 01:08    Mesaj konusu: hani müslüm baba gurbette ölümle pençeleşiyordu

Müslüm Gürses`in şirketi Universal, önceki gün sanatçının `gurbette ölümle pençeleştiği`ni söyledi; ancak aynı akşam Gürses, İsviçre`de bir gazinoda sahneye çıktı ve bunu yalanladı. Peki bütün Türkiye`yi kim ve neden yanılttı???

Geçtiğimiz cuma günü İsviçre`nin Zürih kentinde kalp krizi geçirerek yoğun bakıma alındığı ve ölüm–kalım savaşı verdiği söylenen ünlü arabeskçi Müslüm Gürses, aynı akşam İsviçre`nin Uster şehrinde Royal Gazinosu`nda sahne aldı. Türkiye`deki televizyonların haber bültenlerinde `Müslüm Gürses`in yoğun bakımda bulunduğu ve durumunun çok ciddi olduğu` haberleri karşısında binlerce Müslüm Baba hayranı üzülürken Gürses, 15 gündür sahne aldığı gazinoda İsviçreli hayranlarıyla buluşuyordu. Müslüm Gürses`in müzik şirketi Universal–S Müzik`ten gazetelerin haber merkezlerine cuma günü saat 17 sularında `önemli` notu ile gönderilen faks; `önemli` olduğu kadar da `üzüntü` vericiydi. `Müslüm Baba Gurbette Ölümle Pençeleşiyor` başlığı altında yer alan basın bültenindeki ifadeler, Gürses`in durumun bir hayli ciddi olduğunu gösteriyordu: `Arabesk müziğin değerli yorumcusu Müslüm Gürses bir dizi konser vermek için gittiği yurtdışı turnesinin İsviçre/Zürih ayağında geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmıştır. 2 gün içinde 2 kez kalp krizi geçiren Müslüm Gürses yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veriyor.` Cuma akşamı televizyon kanallarının haber bültenleri, kendilerine iletilen bu taze haberi `Müslüm Gürses belgeseli`ne dönüştürerek verirken, Gürses`in hayranları da sanatçıya `ölüm–kalım` mücadelesinde, yaşaması için dualarıyla destek oluyordu. Ancak ilerleyen saatlerde Gürses`in durumunun hiç de faksta anlatıldığı gibi olmadığı ortaya çıktı. Royal Gazinosu`nda sahne alan Gürses, kendisine mikrofon uzatan CHA muhabiri Ali Özgü`ye `Nereden çıkarıyorsunuz? Gördüğünüz gibi gayet iyiyim. Sadece bir check–up yaptırdım.` diyerek kendisiyle ilgili Türkiye`de yaşanan asparagastan haberi olmadığını söylüyordu. Aynı zaman diliminde, aynı kişi ekseninde, farklı iki yerde yaşanan iki farklı olay çeşitli soruları akla getirdi. Acaba bu bir reklam mıydı? Gazetelerin ve televizyonların fakslarına gelen haber asparagas olabilir miydi? Aslında müzik sektörüyle `içli–dışlı` olan haberciler, bazı şarkıcı ya da türkücülerin albümünün çıkış tarihine az bir zaman kala rahatsızlanmasına, sevgilisinden ayrılmasına, estetik yaptırmasına, ünlü başka bir isme sataşarak gündeme gelmesine alışıktı. Dolayısıyla bu tür haberleri çoktandır `yemiyorlar`dı. Ancak konu hayati bir mes`ele, şahıs da Müslüm Gürses olunca bütün bu şüpheler rafa kalktı! Çünkü piyasada `öksürerek albüm yapsa, satar` diye bilinen Müslüm Gürses gibi ünlü bir ismin reklama ihtiyacı olamazdı. Bu yüzden de kendilerine gelen faksı haber yapmada bir beis görmediler! Hem Gürses`in albümü altı ay önce çıkmış, yeni albüm için hazırlıklara ise önümüzdeki ay başlayacaktı. `Bu bir reklam olsa bile, zamanlaması biraz erkendi; işte bütün bu sebeplerden dolayı `Müslüm Gürses`in gurbetteki ölüm–kalım mücadelesi` haberini televizyonlar ilk haber olarak vermiş, gazeteler de birinci sayfalarından duyurmuştu. Promosyona ihtiyacımız yok Ela Arslan: (Universal–S Müzik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü) Biz `Müslüm Baba gurbette ölümle pençeleşiyor` haberlerini oturduğumuz yerden uydurmadık. Ağlamaklı bir halde Muhterem Nur aradı. Müslüm Bey`in kalp krizi geçirdiğini, yoğun bakımda ve durumunun çok ağır olduğunu söyledi. Çok zor durumdaydı. Biz de elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Şimdi, bunları sizden duyunca çok şaşırdım. Müslüm Gürses`in 30 yıllık eşine inanmak zorundayım. Universal çok büyük bir şirket, kesinlikle promosyona ihtiyacı yok. Kimsenin aklına böyle bir şeyin gelmemesini istiyorum. Türkiye yanıltıldı Muhteşem Candan: (Elenor Müzik sahibi ve Gürses`in eski yapımcısı) Cuma akşamı haberi duyar duymaz, Müslüm Gürses`i aradım. Haberi verdiğimde, şaşırdı ve `Nereden çıkarıyorlar bunu?` diye sordu. Dün akşam bütün televizyonlar ve bugün de bütün gazeteler bu haberi verdi. Bu olayı yorumlamak çok zor. Ama bütün televizyonlar, gazeteler yanıltıldı. Türkiye yanıltıldı. Niçin yapıldı onu bilemem. Ama ne Müslüm Gürses`in ne Neşe Demirkat`ın ne de Universal`ın reklama ihtiyacı yok! Onların reklam için bunları yapacağını sanmıyorum. Promosyonsa yazıklar olsun! İskender Ulus: (Ulus Müzik Yönetim Kurulu Başkanı ve Gürses`in eski yapımcısı) Haberi televizyonlardan öğrenince şok oldum. Türkiye`de olsaydı da bir ziyaret etsem diye düşünüyordum. Hatta bugün Müslüm Bey için ne yapabilirim diye plan yapıyordum. Şimdi bir kez daha şaşırdım. Promosyon bu, yazıklar olsun! Ama böyle bir şeyi hayatta Müslüm Gürses yapmaz. Yapsa yapsa ondan ticari menfaat uman ve onun ile ticari bağlantıda olan kişiler yapmıştır. Ne yazık ki Türkiye`de böyle şeyler oluyor. Yeni bir sesin kaseti çıkarılmaya karar verilince, kafa kafaya verilip `promosyon stratejisi çiziliyor`. Bu staratejide bu tür sansasyonel olaylar da var. Düpedüz halkın duyguları istismar ediliyor. Tuna Gürel/ İstanbul 13.01.2002

kaynak: http://www.tumgazeteler.com/?a=219720

Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: manisa
MesajTarih: 19-Ekm-2009 / 15:28    Mesaj konusu: Re: hani müslüm baba gurbette ölümle pençeleşiyordu

bu konu daha önce açılmıştır formlarda mevcutur.bilgine kardeş.

Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: MUŞ
MesajTarih: 19-Ekm-2009 / 23:41    Mesaj konusu: Re: hani müslüm baba gurbette ölümle pençeleşiyordu

clgnsedat demiş ki:
bu konu daha önce açılmıştır formlarda mevcutur.bilgine kardeş.

ok kardeş görmedim herhalde ben bakar körüm ztn ne paylaşıyorsamsa hep varr Smile

1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Muslumcu.com & Muslum-Gurses.com & Muslumcu.net
Bu Site Müslüm Gürses'e Destek ve Hayranlarını Bilgilendirme Amaçlı Hazırlanmıştır.
Copyright © Müslüm Gürses Fan Club !! 2003 - ∞ !! - Kurucu: Bilal Bilgi
Forum - Arşiv - Haber - Şarkı Sözü - İnşaat Bölümü - Civil Engineering