|
Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası
-> Müslüm Gürses Genel |
| Yazar |
Mesaj |
Admin
Bilal - Site Kurucusu

|
Tarih: 11-Mar-2007 / 19:25 Mesaj konusu: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
Müslüm Gürses Fan Club olarak boynumuza borç saydığımız yeni bir konuyu gündeme getirmek istiyoruz.
Bir süredir güncel forumlarda dolaşılan ve Müslüm Gürses'in okuyup okumadığı tartışılan birkaç şarkı hakkında bilgi sunacağız. Amacınız Müslüm Gürses'i dinlemek ve benimsemekse lütfen bu yazılarımızı ve yöneticilerimizin verdikleri bilgileri dikkatlice okuyunuz.
Müslüm Gürses'in okuduğu eserlerin net olarak sayısını bilmek mümkün olmadığı gibi okumadığı eserlerinde Gürses okumuş gibi lanse edilmesinin yanlış olduğunu vurgulamak amacıyla bu konunun açılmasında fayda görüyoruz.
Örnek olarak ''aşk pınarı'' ya da ''ateşe gönlüm'' şarkısını seslendirmediğini, bu şarkılar adı altında yapıldığına inanılan albümlerin bir şekilde piyasaya sürülerek Gürses okumuş şeklinde yorumlanmasına dur demenin zamanı gelmiştir.
Kontrol ettiğimiz kadarı ile albümler içinde harmanlanmış şarkılar var bunları ayırmamız lazım.
Özellikle Müslüm Gürses'e gönül vermiş camianın bilinmeyenlerle yol kat etmemesi ve gerçekleri bilmeleri bu yoldaki kafa karıştıran pürüzleri ortadan kaldırmaları gerekmektedir.
Herkesin bildiği gibi Müslüm Gürses müzik camiasında en fazla taklidi yapılan ve albümleri
piyasaya korsan olarak sürülen bir ekol'dür.
Müslüm Gürses'in ses tonuna yakın seslerle Gürses'in sesini karıştıran insanların bu ayırımı
yapamadıkları aşikardır. Bu nedenle zaman,zaman yukarıda ismini verdiğimiz şarkılara benzer şarkıları bularak ayırıp sizlere doğru ve gerçekleri bildireceğiz.
Muslumcu.com da üyeler tarafından açılan konuları, gönderilen mesajları ve paylaşımları gün geçtikçe daha da netleştirecek siz değerli üyelerimize ve Müslümcü camiaya bilgiler vereceğiz.
Bu çalışmamızda amacımız suçlu aramak değil, anlaşılmayan değerlerin yerini bulmasını sağlamaktır.
Gerçek olan şudur ki Gürses'in ses tonunu yakalayıp, ses rengini veremeyen insanlarla Gürses'in sesini ayırt etmek zorda olsa; yıllarca dinlenen ve özümsenen bir sesi diğerlerinden ayırmak mümkündür.
Kapıları kapattı kader, Dinleyin geceler,aklıma gelmeyen başıma geldi,gayrı dayanamam,sev yeter, aşk pınarı, aşk bestesi,ateşe gönlüm, benden iste.
Yukarıda ismi geçen şarkıların içinde Müslüm Gürses'in okumuş olduğu eserlerin bazılarının başlıkları var fakat bu şarkıları Gürses, adı geçen aşk pınarı ve ateşe gönlüm adı altında piyasaya sürülen korsan albümlerde seslendirmemiştir.
Gürses'in aynı isimli şarkı ve türküleri kendi yorumuyla seslendirdiğini biliyor sizlerin konuya daha iyi vakıf olabilmeniz için karşılaştırma yapmanızı tavsiye ediyoruz.
Bu tür korsan ve benzer albümlerde Müslüm Gürses'in sesine yakın seslerle karşılaşmanız mümkündür.
Dileğimiz; Müslüm Gürses yorumuna benzetilmeye çalışılan şarkıların Müslüm Gürses'e ait olmadığının bilinmesidir.
Hep beraber bu tür yanıltmalara göğüs germeliyiz. Sapla samanı ayırmalıyız.
Not: Daha önce sitede yayınlanan bilgiler Müslüm Gürses'e yakın olduğunu sandığımız insanlar tarafından doğrulanmış
ve bu suretle yayınlanmıştır.
Gerçek geç de olsa anlaşılmıştır.
Bu günden itibaren bu yanlışın bir kısmını düzeltiyor tüm üyelerden ve Müslümcü camiadan özür diliyoruz.
üyelerimizden ricamız emin olmadıkları ve bir başkasına ait eserlerin paylaşımını sitemizde yapmasınlar.
Ayrıca ses benzerliği konusunda tereddüt ettiğiniz şarkıları bizimle paylaşırsanız emin olmamız ve müslümcü camiaya
daha iyi hizmet verebilmemiz adına sizde katkıda bulunmuş olursunuz.
----
Bu konu hakkında yroumlarınız?
_________________ Gönlünüz Gönlümüzdür!
Çare yokmuş aşktan yatan hastaya / Gönül Hasta
Kişiliğini makamına bağlayan, makamını kaybettiğinde kişiliğinden de olur!
En son Admin tarafından 12-Arl-2007 / 04:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
 |
|
|
teknikmehmet
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

|
Tarih: 11-Mar-2007 / 21:03 Mesaj konusu: Re: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
doğrudur,bu şekilde değişik isimlerle piyasaya sürülmüş korsan albümler baba olarak dinletilmeye çalışılıyor, bunun önüne geçebilmek için organize olmamız ve planlı çalışmamız gerekiyor.sitede bu konularda bize yardımcı olacak, müslüm gürses le bir başkasının sesini ayırt edecek arkadaşlarımız mevcuttur,birbirimizle irtibata geçerek bu konunun aydınlığa kavuşması için elbirliği yapmamız gerekiyor.
adminimizin bu konuda önderlik etmesi ve işi bilen arkadaşlarla konuşup bilgi alışverişi yapması ile birlikte bu karışıklığı ortadan kaldıracağımıza inanıyorum.
_________________ Mücadele edenler hep kazanamazlar ama kazananlar hep mücadele edenlerdir... |
|
|
|
 |
baydamarersin
Fanatik Üye

|
Tarih: 12-Mar-2007 / 01:52 Mesaj konusu: Re: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
Ne dinlerken babaya nede söyleyen kişinin babayla bir alakası yok bu şarkıları alıp degiştirme yaparak dagıtan kişilerin oyunudur
bende size muhittin seçen in bir şarkısını baba diye sunarım üzerinde güzelde ayarlamalar yaparım ama ben okadar (şerefsiz) deilim
şimdi gelelim konuya dagılmadan
babanın sesini içinde nefes gibi bilen anlayan tanıyan kişiler var bunu çok iyiy biliyorum
ve bu kişilerin uyarısı ile radyoda olsun forumlarda olsun yayınını yapmadık ilk yayınları yapıldı sitemizde ve yayın yapıldıgıı gibide istek istenildi ve ardı arkası kesilmedi benim elimde var deyip yayınlandı aslında nerelerden alındıgı belli !!!!
bundan sonra bize düşüşen samimiyetimize ve birligmize kardeşligimize güvenerek bu tür şeylere inanmamaktır
saygılarımla
_________________ herşey müslüm baba içindi... |
|
|
|
 |
sev_yeter25
Üye

|
Tarih: 12-Mar-2007 / 02:51 Mesaj konusu: Re: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
bilgilendirdiğin için sağol abi doğrudur belki bizler tam bilmiyoruz ama baazıları illa diyorki bu şarkıyı söylemiş
bilmiyenler öğrensin
|
|
|
|
 |
Muslumcu22
Fanatik Üye

Kayıt: Jan 06, 2007 Mesajlar: 834 Nereden: Müslümcü Tarikatından
|
Tarih: 12-Mar-2007 / 03:00 Mesaj konusu: Re: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
saol kardes
_________________ "Aklımdan çıkmıyor veda edişin,
Bütün Duygularım Ağır Yaralı,
Beni Kalbimden Vurdu Veda Edişin,
Bütün Duygularım Ağır Yaralı"
|
|
|
 |
UnknOwN
Aktif Üye

Kayıt: Feb 24, 2006 Mesajlar: 163 Nereden: ayd?n izmiR antalya
|
Tarih: 14-Mar-2007 / 03:21 Mesaj konusu: Re: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
walla ben de sizlerden öğrendim saolun cümleten çok allah razı olsun körü körüne müslümcüülük olmaz demi   
|
|
|
|
 |
Erfan

|
Tarih: 14-Mar-2007 / 04:15 Mesaj konusu: Re: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
Evet Sonsuza dek Katiliyorum Bilal sana.
Böyle bi konuya dayanmamiz cok iyi oldu.
Cogu Arkadasin da deigi gibi bu cok tartisabincek konular. 
_________________ *~*~*~Sen bizim Babamizsin Sen ne dersen o Olur ~*~*~* |
|
|
|
 |
arslanbeylihaka
Aktif Üye

Kayıt: Aug 31, 2006 Mesajlar: 437 Nereden: izmit merkez kafas?na göre herkez
|
Tarih: 15-Mar-2007 / 19:30 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
bilal kardeşime teşekkür diyorum böyle bir konu açtığı için buraya herkez şüphelemndiği aşrkıları yazsın bence mesela
1ateşe gönlüm
2aşk gölü
3aşk bestesi
4aşk pınarı
5 yeter sevgilim yeter
gibi biirçok parça var baba söylemediği halde ses benzrliği vardır
_________________ kırıp kırıp kırdılar kalın kalın sardılar derin derin cektiler bir kösede öldüler esrardır ictikleri dumandir cektikleri cok hosuma gidiyor YAPISTIR dedikleri |
|
|
|
 |
mahsuertunc

|
Tarih: 16-Mar-2007 / 06:19 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
bilal kardeş sagol bilgilerin için ama eger yanlış hatırlamıyosam bundan kısa zamn önce dündar abimiz bu konu hakkında bi haber vermişti müslüm baba söylüyo diye menejeriyle görüşmüş haberini vermişti herhalde yoksa yanlışmı hatırlıyom?
|
|
|
|
 |
mlx2031
Aktif Üye

|
Tarih: 16-Mar-2007 / 16:37 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
daha öncede teklif etmiştim bu konun daha basit çözümü için bazı isimler geçiyo şu okudu bu okudu diye ben bu ismleri google den araştırdım ama bi sonuca ulaşamadım teklifim şu idda edilen sanatçılaran adı geçn şarkılardan başka şarkılarını dinlenmesi için bi link oluşturulsun herkes dinlesin kararını versin o da olmadı ben kayıtları alıp canlı yayında atv de babanın karşısına çıkıp soracam tüm türkiye cevabı alsın bende rahatlayım herkeste ögrensin
|
|
|
|
 |
baydamarersin
Fanatik Üye

|
Tarih: 16-Mar-2007 / 19:01 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
kardeş ne güzel söylemişsinde şimdi babaya sorsan sana diyecekki benim 25 albümüm var bunu daha öncede söyledi ! bizler albümlerini toplayalım arşivimizi saglam yapalım diye ugraşıp didiniyoruz para veriyoruz ama baba diyorki onlar bende habersiz yapıldı 25 albümüm var diyor radyoda babaya zalim şarkısını okurmusunuz diyor dj, baba zalimden giriyor hasret rüzgarlarından çıkıyor, yani annlıcan babamız bu albümleri yok sayacak şarkılarr zaten babanın deil apaçık ortada !
ve baba yüzlerce şarkısı var bunları hepsini mazi etmeden hatırlayamaz i.tatlıses te bir radyoda konuk oldu dj şu şarkıyı okurmusunuz dedi oda bambaşka bir şarkı okudu ve DJ DE MÜSLÜM BABA GİBİ OLDU DEDİ YANİ sanatçılar babada dahil okudugu eserleri bazan unutabiliyor unutabiliyor deyince hepten deil yani o an aklına gelmiyor
dündar abi bunu söylemişti babanın diye demekki menejer bişey bi,lmiyor menejer telefona bakar işlerini ayarlar budur nereden bilsin 60 da ne okudu 70 de ne okudu evet onun deyip geçmiş şimdi ise gene arandı ve diyor evet babanın deil ! müslüm babayı dinleyen kişide babanın olmayan şarkıları az cok seziyor aramızda nefesini bilen tanıyan abilerimiz kardeşlerimiz var ve bu dogrultuda ve araştırmalar sonucunda bu yazı yayınlandı
_________________ herşey müslüm baba içindi... |
|
|
|
 |
eser997
Aktif Üye

|
Tarih: 17-Mar-2007 / 01:43 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
bizi bu konularda aydınlattıgın için tşk eline saglık
rastgele
_________________ dal rüzgarı affetse bile,
yaprak düşmüştür,bir kere...!
paşalı. |
|
|
|
 |
okan6
Aktif Üye

|
Tarih: 17-Mar-2007 / 06:31 Mesaj konusu: Cevap: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
vallaha bende özgür kardeş gibi düşünüyorum bu kayıtların müslüm gürses ile alakası yok hatta öyle sesler varki babadan ayırmak imkansız mesela tuğrul hasırcı bi dinleyin
özgür kardeş yer tarih vererek konuyu güzelce aydınlatmış onun üzerine gitmenin kendisi ile alakası olmayan konular için onu suçlamanın bir alemi yok
kısaca gönlümüz gönlünüzdür
biz babayı sevenler kendi aramızda böyle yaparsak yakışmaz yani
|
|
|
|
 |
mahsuertunc

|
Tarih: 18-Mar-2007 / 01:15 Mesaj konusu: Re: Cevap: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
şimdi kardeşler şarkıyı baba diye sunarken şarkı işte böyle güzel böyle süper diyolardı şimdi baba değil olunca şarkı kötü baba böyle söylemez oluyo bance şarkılar süper söyleyende on numara söylemiş saz konuşmuş helal olsun okuyana
|
|
|
|
 |
Admin
Bilal - Site Kurucusu

|
Tarih: 18-Mar-2007 / 02:31 Mesaj konusu: Re: Cevap: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
| arslanbeylihaka demiş ki: | bilal kardeşime teşekkür diyorum böyle bir konu açtığı için buraya herkez şüphelemndiği aşrkıları yazsın bence mesela
1ateşe gönlüm
2aşk gölü
3aşk bestesi
4aşk pınarı
5 yeter sevgilim yeter
gibi biirçok parça var baba söylemediği halde ses benzrliği vardır |
Bak kardeşim ne güzel yazmış...
Konu önceden söylenen sözler değil, konu şimdikiler. Kulağınızı açın dinleyin...
Albüm tartışma bölümümüz var yazın oraya takıldığınız parçaları. Hep birlikte dinleyelim oylayalım... Gerekirse ilgili makamlara soralım. 35-40 yıllık eserlerden bahsediyoruz, ses farklılık göstermez olurmu?
Hiçbirimiz mükemmel değiliz bunu unutmayalım. Bir şarkıya kendimizi kaptırıp asıl konuyu unutmayalım. Gruplaşmayalım. Konuyu dolaylı yada doğrudan dağıtmak isteyenler buradaysa bende buradayım, bilginize!
Hakan kardeşimin yaptığı gibi yazalım takıldığımız parçaları, bunları enine boyuna tartışalım.
_________________ Gönlünüz Gönlümüzdür!
Çare yokmuş aşktan yatan hastaya / Gönül Hasta
Kişiliğini makamına bağlayan, makamını kaybettiğinde kişiliğinden de olur!
En son Admin tarafından 18-Mar-2007 / 22:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
|
|
 |
eskmuzik

|
Tarih: 20-Mar-2007 / 22:11 Mesaj konusu: Cevap: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
Öncelikle bilgiler için teşekkürler.
Konuya girmek gerekirse;
Herse öncelikle "zaten biliyorduk" imasını bıraksın. Ben de dahil %99 bu şarkıları Müslüm babaya ait zannediyorduk. Arşivimize de Müslüm Gürses olarak ekledik.
Çünkü kaynak sağlamdı... O kaynağa inandık güvendik.
Her Müslüm Gürses sitesinde, bu şarkılar Müslüm Gürses olarak sunuldu... Çok küçük bir azınlık, bu şarkıların babaya ait olmadığını söyleyebildi.
Ama o kadar ... İtiraf edelim. Herkes bu şarkıları okuyanın Müslüm Gürses olduğunu zannetti.
Ben Müslüm Gürses profesörü değilim. Türkiye'de konu Müslüm Gürses ise, güvenebileceğimiz birkaç kişi vardır. Hepimiz biliyoruz zaten kimler olduğunu ...
|
|
|
|
 |
damar02
Fanatik Üye

Kayıt: Mar 29, 2006 Mesajlar: 1293 Nereden: Ufka uzanan yoldan
|
Tarih: 21-Mar-2007 / 04:24 Mesaj konusu: Cevap: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
öncelikle şunu kabul etmek gerek...müslüm gürses her konuda müzik camiasında büyük bir potansiyel olması itibariyle bu tarz konu ve iddiaların ana kaynağı olması çok anormal bir hadise değil..araştırırsanız veya müslüm gürses e gönlünü veren,yıllardır takip edenler bilirler ki korsan olayında en çok canı yanmış ,sırtından en çok haksız kazanç sağlanmış sanatçıdır..
uzun süredir baba hayranları arasında bir muamma konusu olan bazı şarkılar ve albümler(aşk pınarı,ateşe gönlüm) hakkında bir çok spekülasyonlar ve görüşler ortalıkta cirit atmaktaydı...muslumcu com ailesi olarak bu konuda bize en sağlam bilgiyi verecek kişinin babanın menajeri olduğunu düşünüp,kendisine ulaşılmıştır,dündar nickli büyüğümüz aracılığıyla..kendisinin verdiği bilgiler doğrultusunda bu albümlerin babaya ait olduğu teyit edildi..lakin kısa bir süre öncesine kadar sözkonusu menajer ile yapılan ikinci görüşme bu albümlerin babaya ait olmadığı yönünde olması,bizleri ikilemde bıraktığı aşikar dır..
FAKAT!!!bu konuyu farklı yönlere çekmek veya !ben biliyordum,biz biliyorduk naraları atmak''kime fayda getirecek...o zaman ben derim ki.ey bu naraların sahibi arkadaşlar...bu albümler madem başkasına aitti..bu albümler ne diye demo diye sunuldu..bu konu bu şekilde uzar gider..UNUTMAMAK GEREK..BİZLER GÜRSES HAYRANLARIYIZ.MÜKEMMMEL BİR İNSAN TOPLULUĞU DEĞİLİZ.kaldıki bu konuda yanılmış olmak dünyanın sonu değil...
Düşünün bir sanatçıyı sürekli olarak dinlediğiniz zaman bir süre sonra dinlediğiniz sanatçının yorumunun etkisinde kaldığınızı herhangi bir şarkı söylediğnizde farkedebilirsiniz...şahsım olarak 13 yıldır dinliyorum müslüm gürses i...ve bir çok insan tarafından kendi kendime şarkı mırıldandığımda gürses gibi okuduğum söylenir...çünkü bu çok normal bir olaydır..
bunun yanında müslüm gürses in ses olarak dar bir ses e sahip olduğunu düşünürsek,ki türkiye de bir çok insan dar seslidir...bunların arasında şarkı söyleyen bir çok sanatçı mevcuttur..örnekleri çok tur...ve böylesi bir ortamda bu tür tartışmalı konular çokça çıkar.ve daha da çıkacaktır...
Önemli olan sadece bu 2 albüme takılıp kalmamak..çünkü müslüm gürses bile yasal olarak 25 albümü olduğunu ifade etmektedir..( sondan geriye doğru )Ee demekki bizim bugüne kadar dinlediğimiz 45 likler plaklar ve bir çok albüm GÜRSES E AİT DEĞİL..alın size bir tartışma konusu..eğer tartışacaksak bence bunu tartışalım...
Ve şunuda gözardı etmeyelim..bir şarkı veya bir sanatçının sesi üzerinde oynamak o kadar zor bir mevzu değil.hele hele bugünkü gelişen teknoloji ile bu çok basit bir yöntem..ve üzülerek söylemeliyim ki..bunu yapan bir çok sözüm ona GÜRSES HAYRANI VAR...onlar kendilerini iyi bilmekte..ve çokda iyi biliyorum bu konuyu okuyorlar!!
son olarak...tartışma tartışma gibi olsun ki,neyi tartışdığımızı bilelim..neyin peşinde olduğumuzun farkında olalım...kimse şov yapmasın..sözkonusu ortada bir olay varsa ,hadiseyi dallandırıp budaklamayalım...gerçeğin ve hakikatin içeriğini bulmaya çalışalım.
_________________ Hiç bir kadın şarkı sözü yazmaya değmez.
O kadar yoğun sevgiye layık insanı nerede bulacaksın!
Ali Tekintüre |
|
|
|
 |
eskmuzik

|
Tarih: 21-Mar-2007 / 04:46 Mesaj konusu: Cevap: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
Mahmut abiye sonuna kadar katılıyorum. (Plak konusu hariç)
Mesela "Şiirlerim-Şarkılarım"daki şiirler, Müslüm Babaya mı aittir?
Bir tartışma konusu daha ...
|
|
|
|
 |
mlx2031
Aktif Üye

|
Tarih: 21-Mar-2007 / 04:56 Mesaj konusu: Re: Cevap: Dibi görünmeyen kuyu |
|
|
en güvendigimiz firma elenor babanın 20 den fazla albümünü çıkarmış fakat o bili kafasına göre yedek şarkılardan albüm yapmış bence bizim ilk önce plaklardan başlayarak dogru bir arşiv yapmamız gerek forumlarda herkes kafasına göre birşeyler yazmış sitenin kendi arşivindede eksikler var düzen olmayan yerde anarşi dogar işte bizim başımızada gelen budur biz bir türlü kendi arşiv bilgimizi tamamlıyamadık millette kafasına göre babanın şarkıları diye ekledi biz arşive son noktayı koyalım sonra gelen bilgileri süzgeçten geçirerek kararımızı veririz
|
|
|
|
 |
damar02
Fanatik Üye

Kayıt: Mar 29, 2006 Mesajlar: 1293 Nereden: Ufka uzanan yoldan
|
Tarih: 21-Mar-2007 / 05:11 Mesaj konusu: |
|
|
| mlx2031 demiş ki: | | forumlarda herkes kafasına göre birşeyler yazmış |
kardeş kimse kafasına göre birşeyler yazamaz.SİTE KURALLARI MALUMUN..herkes kendince yorumunu yapmış..olması gereken!!!!!
_________________ Hiç bir kadın şarkı sözü yazmaya değmez.
O kadar yoğun sevgiye layık insanı nerede bulacaksın!
Ali Tekintüre |
|
|
|
 |