|
Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası
-> Arkadaşlık ve Muhabbet |
| Yazar |
Mesaj |
isyankar28
Üye

|
Tarih: 03-Ağu-2005 / 04:00 Mesaj konusu: |
|
|
| zerhat demiş ki: | | BU KIZ MİLLETİNİN YANINDA BELLİ ETMİYECEN ONLAR TOPLARI DİNLEYİP SEVERLER |
harbidende bu kız milleti nerde oğlan var onlara takılıyo neyse bizi seven böyle sevsin
|
|
|
|
 |
jaba
SüperAktif Üye

|
Tarih: 06-Ağu-2005 / 22:20 Mesaj konusu: PAROLA 55 |
|
|
VALLAH İLK OKUL 5 E GİDİYORDUM HOCAMIZ ŞARKI SÖYLEMEK İSTEYEN VAR MI DEDİ
BEN HEMEN TAHTAYA (sahneye) ÇIKTIM BABADAN ---MAHSUN KUL----MEYHANECİ---
ŞARKILARINI SÖYLEDİM HOCA ERTESİ GÜN BABAMI OKULA ÇAĞIRDI
SENİN OĞLUN MÜSLÜMDEN ŞARKILAR SÖYLÜYOR DİYE BENİ ŞİKAYET ETTİ
BU COCUĞUN DERSLERİ BU YÜZDEN BOZUK DEMİŞ BABAMDA BANA YIL SONUNA KADAR MUSLUM DİNLEMEYİ YASAKLADI
BABAYLA İLGİLİ BÖYLE ANILARIM DA OLMUŞTU
ŞİMDİ SİZE SORARIM ARKADAŞLARIM HADİ O ZAMAN KÜÇUKTUM
ŞİMDİ 18 YAŞIMDAYIM BİRİSİ HANGİ SANATCIYI SEVERSİN DEDİĞİNDE HEMEN MUSLUMBABA DERDİM ONLARDA NE KADAR ZEVKSİZSİN DERLERDİ YAVVVVVVV BABA HİÇMİ SEVİLMİYOR
|
|
|
|
 |
alperati
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 07-Ağu-2005 / 20:46 Mesaj konusu: bende ünv liyim |
|
|
slm arkadaşlar ben herzaman göğsümü gere gere ben müslümcüyüm diyebildim.bir çok insanın ağzını yüzünü buruşturduğunu gördüm ama hiç vazgeçmeyeceğim. msülüm baba herzaman benim için bir ilah oldu
_________________ Toprakdan bedene can veren allah banada ya?amak hevesini ver.hergüne bir ümit veren allah banada ya?amak hevesini ver. |
|
|
|
 |
invidus
Aktif Üye

|
Tarih: 09-Ağu-2005 / 05:00 Mesaj konusu: |
|
|
Müslüm gürses duyguları sömürmüyor çünkü aynı duyguları kendi de yaşıyor.sömürme olması için ortada sahtekarlık olması lazım fakat Müslüm gürses`in duruşu (ölüme,dünyanın eşitsizliğine,iki yüzlülüğe karşı) bizimle aynı.her gün isyanım var diyorsa gerçekten var burda söylendiği gibi garibanları falan sömüreyim gibi bir düşüncesi asla yok.
diğer yandan,mesela bir çok özellikle turk rock grubunda hakim olan düşünce hemen meşhur olalım,para kazanalım ve hatun götürelim iki de yalandan şarkı yazarız iki de solo koyarız oldu bitti.asıl bunları yiyen insanlar hiçbir şeyin farkında olmayan insanlar,bu insanlar bu saçmasapan popüler çarkın dönmesini sağlayanlar.
|
|
|
|
 |
ersintpc
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 16-Ağu-2005 / 21:41 Mesaj konusu: |
|
|
Bende bu konuda basımdan geceni anlatayım:
sakarya üniversitesinde ingilizce okurken hoca herkes bir ünlünün yerine tahtada ingilizce röportaj verecek dedi ve Bende hiç çekinmeden müslüm baba adına ingilizce röportaj verdim ve sonunda bir arkadaş şarkı rica edince dayanamayıp söyledim:
feryat eden kalbimi biraz olsun duy yeter
aşka susayan kalbimi seveceksen sev yeter...
ve bu olaydan sonra rock müzik dinleyenler bile arada yanıma gelip o şarkıyı söylesene dediler.
sonuç olarak insanın üniversiteli veya ilkokullu olması önemli değil madam olmasın adam olsun yeter.
bİrgÜn ferrarİmde olsa yemİn ederİm son ses yİne mÜslÜm babayi dİnlerİm...
|
|
|
|
 |
Muratcan56
Aktif Üye

|
Tarih: 16-Ağu-2005 / 22:52 Mesaj konusu: |
|
|
Valla banada diyenler oluyor ama ben onların cahilliğine veriyorum bilmedikleri için öle diyorlar işte birde batılılaşma adına illah rock dantel entel şeyler dinleyecekler ya işte ondan
|
|
|
|
 |
buraxbey
Aktif Üye

|
Tarih: 17-Ağu-2005 / 21:34 Mesaj konusu: |
|
|
Benimde kimse müslüm dinlediğime inanmaz.genelde son derce neşeli espirili şen şakrak biriyimdir.herlkes bu suretle müslüm dinlediğime inanmaz.bayan edebiyat hocam mevzu oldu müslümcüyüm dedim bayan olmasına ragmen s.. sabah sabah beni mi kekliyon seni 4 yıldır tanırım ne müslümü dedi.ne yapsam ne atsem inandıramadım.en sonunda senin gibi espirili neşeli adam nasıl dinler o adamı diyor.
tiyatro ile uğraştım6 yıl tiyatrodaki bayan arkadaşla konuşmaktayım.mevzu geçti söyledim yaptığı hareker şu kahkaha attı sırtımı sıvazladı sağlam espiri sen ve müslüm hahahaha.ne gülüyon kız harbiden dedim kkasetlerini getireyim gör dedim ne olacak arkadaşın vardır ondan almışsınddır dediçünkü senin hayata bu kadar bağlı ve hayatı bu kadar seven eğlenvveli neşeli bir adam görmedim imkansız o adamı dinlemen dedi ve hala inanmaz.
son olarak ben düğünlerde falan çoşarım gıgır şamata oynamaya bayılırım.neyse dans müziği çaldı tesadüf bu ya müslüm şarkısı çaldı.bende dans ediyorum ve mırıldanıyorum.akrabam aa bu şarkıyı duymadım kim söylüyor cevabı alınca oğlum sen müslümün şarkısını nerden biliyon eee ben hasdtasıyım diyorum inandıramıyorum.
benzer durum askerde de devam etti.askeriyedeki sivil bayanlarda inanmadı.
sanırım benim fazla neşeli olmam şemn şakrak olmam. ve müslüm dinlemem onlara tezat bir ilişki gibi geliyor.haa unutmadan müslümcü olduğumu duyduklarında yaptıkları hareket şu:"""kolumu açıp jilet izi aramaları"""hani jilet izi yok!!!!
|
|
|
|
 |
kapsal0434
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

|
Tarih: 22-Ekm-2005 / 16:41 Mesaj konusu: |
|
|
Ben konumum bakımından sizler içerisinde en farklı insanlardan biriyim .konumumu söylemeyeceğim.ama Benim konumumda müslüm baba bilinmez çoğu kişi pek tanımazdı ve şimdi üniversitedeyim yine aynı konumdayım.ama baba hayranlığı ne yapalım ikisinden biri diyeceksin ama şimdilik ikisinide dengede tutuyorum.sitede bazen baba ile ilgili yorumlar okuyorum içimden bir şey geçiyor söylemeden duramıyorum.ya Benim baba ile ilgili görüşüm ya Benim babaya bakış açım ya Benim babaya tutkum sevgim başka yada çoğunluğun farklı.
_________________ Pencereden bakarım gözüm yaşlı yollara
Ne olur bizede gel iç bir kahve sigara
Hiç evden çıkmıyorum belki gelirsin diye
Bir selam vermiyorsun sevgilim bilmem niye
....Ne Olur Bize de Gel
İç Bir Kahve Sigara.
harunkapsal82@hotmail.com |
|
|
|
 |
muslumcuoguz
SüperAktif Üye

|
Tarih: 22-Ekm-2005 / 18:31 Mesaj konusu: slm |
|
|
Bende unıversıte yıllarımda en arkada oturuyordum sınıfın en arkadakı duvarına kocaman muslum baba resmı cızmıştım sınıfta gayet kalabalıktı 200 kışı felan olunca hocalar bunu kım yaptı deyınce pek fors atmıyordum kalabalıgın arasında bellı olmu-rdu
_________________ dost dost dıye ... |
|
|
|
 |
bourock
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 25-Ekm-2005 / 02:45 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar ben de üniversite öğrencisiyim ve bu olaya acaip bozuluyorum yani metal dinleyince modern, babayı dinleyince çağdışı olunuyor böyle saçmalık olur mu ayrıca babanın sevenlerini ayıplayanlar acaba kaç şarkısını dinlemişlerdir bu da ayrı bir konu
_________________ Bir kad?n tan?d?m çok a?l?yordu... |
|
|
|
 |
bunasilbaht
Üye

|
Tarih: 09-Arl-2005 / 01:48 Mesaj konusu: Re: ÜNİVERSİTELİ VE MÜSLÜMCÜ OLMAK |
|
|
| kilik demiş ki: | sayın arkadaşlar ben 2 yıllık ünv mezunuyum. geçen gün çalıştığım yerde şu muhabbetler geçti..
bana söylenen şu:: sen üniversite bitirmiş ileriyi gören kÜltÜrlÜ birisin( bu pek geçerli değil tabi) yani üniversite hayatı yaşamış özgürce istediğini yapmış birisin. mÜslÜm gÜrses'i nasıl dinliyorsun..
diğeride aynen şöyle bence en önemlisi bu::: çalışan diğer birisi gelip bir şiir söyledi bana. hadi bana karşılık ver deyince bende ... 50 50 100 biz müslümcüyüz
.müslüme selam isyana devam.
müslüme uyduk şarapçı olduk
.söyle müslüm baba biz bumuyduk.. deyince bana aynene şunları söyledi...
yapma bu yaşta bu kadar bağlanma. mÜslÜm gÜrses duygulari sÖmÜren bİr mÜzİk tarzi yapıyor. insanlar zaten bu zamanda sıkıntılı dertli kederli. müslümde öyle şarkılar söyleyince herkes başlıyor isyan etmeye...
evet kardeşlerim sizce bir üniversiteli mÜslÜm dinleyemez mi?
gerçekten arabesk müzik duygularimi sömürüyor... bence bunlar çok önemli, dostlar. |
arkadaşım kÜltÜrlÜ olmak kimseyi sevmemek, odun gibi duygusuz olmaksa kara cahilim ben!
saygılar...
|
|
|
|
 |
muslumcuoguz
SüperAktif Üye

|
Tarih: 09-Arl-2005 / 02:50 Mesaj konusu: |
|
|
üniversitede beni bolum sekreteri müslüm dıye cagırıyordu . ben de bir aralar nerdeyse kendimi müslüm gürses sanacaktım gururla lakabı kabullendim
sistem mesajı: İlgili mesaj birleştirildi. birleştirilen mesaj İlk mesajdan 2 dakika sonra yollandı..:
admın hocam vallahı dehşet yazmışsın yav hanı bir laf vardır ya ben gurbette deılım ama gurbet benım ıçımde dıye o kadar sınıfta kımse bılmıyormuş bencede boşver boyle olması daha iyidir mıllet bılse her kafadan bır ses gelır hocam
saygılar
|
|
|
 |
muhi
Üye

|
Tarih: 09-Arl-2005 / 06:03 Mesaj konusu: |
|
|
Kardeşlerim bende üniversitede okuyorum. lisede de hep aynı muhabbetler geçerdi. müslüm dinlenmez, insanı kederlendirir, asileştirir, hayata olumsuz bakmayı sağlar vs. vs. üniversitede de hep buna benzer şeyler söyledi arkadaşlarım... lisede bütün sınıf bilirdi müslüm dinlediğimi ve bazen dalga da geçerlerdi. ben hiçbirine kulak asmazdım ve hep siz de dinleyin diye arkadaşlarımı da aşılamaya çalışırdım. üniversiteye ilk başladığım sene bir arkadaşım cd çalarıyla okula gelirdi. hep pop-yabancı şarkılar dinlerdi. birgün gittim yanına "yaa bunları dinlemesene" dedim. o da "ee ne dinleyeyim o zaman" dedi. bende tabi müslüm babayı önerdim önce dalga geçti "yaa o adam dinlenir mi hiç yürü git allah aşkına" dedi. ama bu önyargısını yıkmak pek de zor olmadı. "ben sana bir kaç cd hazırlayayım onları dinle sonra karar verirsin" dedim ve ertesi gün iki cd getirdim. iki gün sonra bana ya bu şarkılar çok güzelmiş bu cdler bende kalsın dedi. bende ona hediye ettim cdleri sonra da ilk çıkan kasedi aldı.. onu da müslümcü yaptım yani
gelelim kızlara.... yaa ne kadar iğrenç inanmıyorum sana nasıl dinleyebiliyorsun bu müzikleri diye başlıyorlar hemen. bir çok kez başıma gelen bir şey de şudur. bu sözleri söyleyen kızlara iki satır müslüm şarkılarının sözlerini okuduğun zaman yaa çok duygusalsın çok romantiksin ne güzel şiirmiş diyorlar. sonra da
-kimin bu şiir?
-müslüm gürses şarkısı...
-yaaaa böyle şarkıları da mı varmış..
- var tabi hemde pek çok sende dinlemek ister misin
- yo almıyım ben...
işte görüyorsunuz arkadaşlar nasıl bir önyargıyla yaklaşıyorlar. varsın böyle devam etsinler. ben her fırsatta müslüm baba sevgisini yaymaya çalışıyorum. ve birçok kişi de müslüm dinlediğime inanmaz. birde şöyle derler yaa sende hiç müslümcü tipi yok.... güler geçerim bunlara. herhalde onların aklından geçen müslümcü tipi kirli sakallı kolları çizik konuşmasını bilmeyen sefil insanlar ama asıl sefil olan kim orası tartışılır. bazen de müslümcüyüm deyince kolumu açıp bakarlar sinir olurum... neyse çok da uzatmayayım. anlaşıldığı üzere bizi tanımayanlar ve önyargıyla bakanlar daha çok günahımızı alacaklar....
_________________ bu gece rüyama efkarl? girdin
bir derdin var ise yaz gönder bana
cemalin gülerken bir resim çektir
kederden ar?nm?? yüz gönder bana
a?k?n? anlatan söz gönder bana
mektubun aln?nda köz gönder bana |
|
|
|
 |
muslumcuoguz
SüperAktif Üye

|
Tarih: 09-Arl-2005 / 07:08 Mesaj konusu: |
|
|
o kızlara düştün gözümden şarkısını armagan et abicim sen de babada her turlu şarkı var nası sa
|
|
|
 |
AyAzZz
Aktif Üye

Kayıt: Sep 01, 2005 Mesajlar: 297 Nereden: Deliler Diyar?ndan..! [45]
|
Tarih: 09-Arl-2005 / 18:03 Mesaj konusu: |
|
|
Vallahi o üniversiteli olmak tadını hiç tadamayacağımdan yorum yapmak istemiyorum almazlar beni üniversiteye
ayrıca müslümcü heryerde müslümcüdür
müslümcü insan güzel insandır
_________________ KraLda oLsan , vezirde oLsan Cigara sa?dan gider.
S?ra bende demek yok !!!
Tek sebep kara gözlerindir alkol komalar?ma...
|
|
|
|
 |
ozi55
Aktif Üye

|
Tarih: 09-Arl-2005 / 20:18 Mesaj konusu: |
|
|
Bende yazmıştım ama yayınlanmamış alala neyse yaa yınede okuyan muslumcu kardeşelrıme helal olsun diyorum yakışır size boşverın kızlar nasıl bakarsa baksın
bır ğün hertkes arabeskci olacak
_________________ Ald???m nefese küskünüm
bir gün herkes arabeskci olacak |
|
|
|
 |
isimsiz
Üye

|
Tarih: 12-Arl-2005 / 01:50 Mesaj konusu: |
|
|
Valla bende marmara iletişim fakültesi okuorum ama yinede pek etkilenmiyorumbenim arkadaşlar yinede anlayışlı. ben kayıtlı olduğum amfinin sitesinde edebiyat bölümüne dahi müslüm babanın şarklıarını yazıyom arasıra bi kaç sinek vızıldıyo ama duymamazlıktan geliyom. müslüm baba dinlemek kişisel bir özgürlüktür nasıl biz elalemin rock ına pop una dil uzatmıyosak onlarda bize bişe diyemez
|
|
|
|
 |
eray
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 14-Arl-2005 / 17:34 Mesaj konusu: |
|
|
Bizde üniversiteliyiz ne olmuş yani üniversiteliyiz diye müslüm dinleyemeyecekmiyiz onu dinlemek benim hayatımın yaşamımın sebebi pop veya yabancı benim gibi yoğun duygular içerisindeki insanların duygularını ifade edemezki kim ne derse desin ben onu dinlemekten vazgeçmeyeceğim ölene kadar dinleyeceğim bence müslüm şarkıları sanattanda öte yaşam tarzı onu dinliyorum diye herkes bana düşman olsada nefret etselerde benden dünyayı karşıma almaya hazırım ben onun yoluna baŞ koymuŞum arkadaŞ mÜslÜmcÜyÜm Ölene kadar!
|
|
|
|
 |
selosari
Yeni Üye

|
Tarih: 15-Arl-2005 / 01:19 Mesaj konusu: |
|
|
şimdi bende iyi model bi telefon var içinde babanın şarkılar yüklü. koridorda açarız bizim muzzy ile başlarız söylemeye. İstersen her zaman ağlat gönlüüüümüüüüü... bizde olmasak yıkılır bu okul bea.
_________________ gökyüzü hüzünlü matem var sanki
kimbilir kaç seven sabah? bekliyor |
|
|
|
 |
damar02
Fanatik Üye

Kayıt: Mar 29, 2006 Mesajlar: 1293 Nereden: Ufka uzanan yoldan
|
Tarih: 02-May-2006 / 04:55 Mesaj konusu: |
|
|
bana saygı gösteren herkese hak ettiği saygı bulunur bende.sonuçta herkes kendine hitap ettiğine inandığı tarza takılabilir.nede olsa arzular şelale.....................
|
|
|
|
 |