|
Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası
-> Albümleri ve Şarkı Sözleri |
| Yazar |
Mesaj |
ozac44
Muslumcu.com Fanatiği

|
Tarih: 24-Nis-2006 / 01:43 Mesaj konusu: Cevap: Aşk Tesadüfleri Sever |
|
|
Bu albümdeki "Bir Ömür Yetmez" adlı parçanın girişini Müslümcüyüm diyen birisine dinletin bu şarkıyı baba okuyor deyin eminim ki hiçbiri inanmayacak.
Benim bi görüşüm var; Müslüm Gürses isterse pop,rock,jazz vs hepsini okur.
Üstelik bunu çıkardağı son albümlerle kanıtladı zaten.İyi mi oldu derseniz bence iyi oldu.Her türlü şarkıyı dinledik kendisinden.
Ama Müslüm Baba lütfen, en azından bu sitedeki hayranlarına kulak ver ve Esrarlı Gözler,Nazar,Sev Yeter gibi şarkıları seslendir bize
Madem her tarz okuyorum diyorsun, SON BİR KEZ bizim TARZIMIZA uygun bi albüm çıkar Müslüm Baba ne olur yav 
|
 |
tunalimtsk
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 28-Nis-2006 / 15:55 Mesaj konusu: |
|
|
aşk tesadüfleri sever güzel olmuş fakat biz değişim istemiyoruz ki
biz eski babayı ve parcaları istiyoruz hamza dekeli uğur bayar burhan bayar ali tekintüre vb
|
|
|
|
 |
esrarli__gozler
Muslumcu.com Fanatiği

Kayıt: Jan 09, 2005 Mesajlar: 512 Nereden: Adana/Kiremithane
|
Tarih: 28-Nis-2006 / 19:48 Mesaj konusu: |
|
|
hayırlı uğurlu olsun
_________________ En güzel gözler Esrarlı Gözler
En güzel baba Müslüm Baba |
|
|
|
 |
abdi
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

Kayıt: Nov 07, 2005 Mesajlar: 1118 Nereden: berlin-gaziantep
|
Tarih: 30-Nis-2006 / 08:33 Mesaj konusu: Cevap: Aşk Tesadüfleri Sever, Son Albümü Piyasada ! |
|
|
evet arkadaslar bende albümü aldim yav nasil desem bilmem ki albümü dinleyince hüsrana ugradim,bunca yildir babayi dinliyorum ama daha böylesine bir albüm dinlemedim o eski baba tarzindan cok uzak gibime geldi beni pek sarmadi ama dedigimiz gibi babanin varligi yetiyor ve artiyor bile insallah kisa zamanda yine damar bir albüm cikarda bizde seve seve dinleriz,biz arabesk ile dogduk ve böyle de olmaya devam edecegiz.herkez in bir tarzi var pop sanatcilari kalkip arabesk okusa biraz garip olur bence bu yüzden de müslüm baba yine de arabesk in bir numarali sanatcisidir ara sira diger tarzdan da okusa sonucta onun kökeninde arabesk ve damar müzik yatiyor, yeni damar albümler dinlemek umuduyla.saygilarimla.
_________________ Zaman aleyhimizde vakit geciyor. |
|
|
|
 |
DUNDAR

|
Tarih: 01-May-2006 / 22:49 Mesaj konusu: Aşk Tesadüfleri Sever Albümü Hakkında |
|
|
Merhaba kardeşlerim.Öncelikle bir ''Müslümcü'' olarak hepinizi saygıyla selamlıyorum.''Aşk Teadüfleri Sever'' albümü ''Teknik Açıdan'' çok kaliteli/mükemmel bir albüm.Murathan Mungan şiirleri şuan Türkiye'de en çok okunan ve sevilen şiirlerdir.Kendisini de bir ''Müslüm Gürses sever'' olarak tanımlamış.Bir Müslüm Gürses sever'in bu denli anlamlı ve içten şiirler yazmasına şaşırmamak gerekiyor.Nasıl ki Müslüm Baba bizim hayatımıza bir renk,bir ahenk katıyorsa ; Murathan Mungan'ın da şiirlerine bir ruh katmış demek ki.
Ancak bu şarkıların Müslümce bir tarza dönüşmesi için bu şiirlerin bestelerinin ( Müziklerinin ) Yavuz Taner,Cengiz Tekin,Mustafa Sayan,Uğur Bayar,Hamza Dekeli gibi ustaların yapması gerekiyordu.Çünkü bu ustalar başta arabesk tarzının,daha sonra da ''Müslümce'' tarzın ayrılmaz bir parçası olmuşlardır.Bizler bu bestelerle ''müslümcü'' olduk.Bu saydığım bestekarların öğrencisi olmak için,güfte-beste yapabilmek için çaba gösteren yüzlerce insan var.Neden bu ustalar unutuluyor !..Yavuz Taner bir dönem İstanbul üniv. Devlet Konservatuarında ''Öğretim Görevlisi'' olarak bile görev yapmıştır.Bizler neden eski Müslüm Baba yorumlarını daha çok seviyoruz.Çünkü bizim yaşam tarzımızı,müzik-sanat tarzımızı bu ustaların besteleri yansıtıyor.Bizler Müslümcüler olarak Ali Teknitüre'yi,Şakir Askan'ı ve diğer güfte ve beste yazarlarını unutmadık,unutmayacağız da.Müslüm Baba'yı ne kadar çok seviyorsam bu bestekarları/ustaları da bir o kadar seviyorum.Tarzımızı unutmadık,değiştirmedik !!! değiştirmeyeceğiz de.Biz her tür müziği teknik açıdan değerlendiriyoruz elbette.Ama bize teknik değil duygularımıza hitap eden ve içimizdeki Müslüm Baba sevgisini tazeleyecek ve büyütecek şarkılar lazım.Burada 15000 den fazla ''Müslümcü'' var.Hepimiz de Müslümce şarkılar dinlemek ve Müslümce albümler görmek istiyoruz.Her yeni albüm çıktığında ''Ah Nerede O Müslüm Baba şarkıları'' demek istemiyoruz artık.Bizler ''Arabesk'' dinleyicileriyiz.Hiç Kimse bize post-Modern şarkılar dinletmeye çalışmasın.Bizler birşeye/bir insana gönül verdik mi onu her zaman gönlümüzde taşır ve unutmayız.İşte bu yüzden hala Müslüm Baba diyoruz ya !...Bizler en başta ''Arabeskçi'' daha sonra da ''Müslümcüyüz''.Herkes bunu böyle bilsin ve ne kadar kararlı olduğumuzu,beklentilerimizin ne olduğunu bilsin.Müslüm Baba albümü çıktığında kasetçilere ilk koşan gene biz ''Müslümcüler''iz.Albüm için emek veriliyorsa biz de para veriyoruz.Biz de emeğimizi yatırıyoruz.Gerçi biz karşılıksız sevmeyi de layıkıyla ve harbice yapmayı iyi biliyoruz.Bu yüzden çoğu zaman şarkıları/albümleri beğenmediğimizi belli etmiyoruz.Müslüm Baba'nın en sadık ve en güvenilir dostları/sevenleri bizleriz.Birileri eleştirdiğinde de layıkıyla cevap vermeyi iyi biliyoruz.İşte bu yüzden de sevdiğimiz insandan sevgi,ilgi ve beklentilerimize CEVAP bekliyoruz.Müslüm BABA'ya ve tüm Müslümcü kardeşlerime sonsuz saygılarımla...***Dündar***
_________________ Gönlünüz Gönlümüzdür |
|
|
|
 |
Poseidon
Fanatik Üye

Kayıt: Dec 02, 2005 Mesajlar: 1453 Nereden: diyarbakir/istanbul
|
Tarih: 01-May-2006 / 23:51 Mesaj konusu: |
|
|
ah dündar abiciğim ah içimi erittin ama napalım eski müslüm gürses artık kaf dağının ardında ne yazık ki kabullenemediğimiz acı gerçek bu!! 
_________________ Yatmam çakal yata??nda
Vars?n aslan yesin beni...
Adam olmayan Müslümcü olamaz!!! |
|
|
|
 |
eskmuzik

|
Tarih: 02-May-2006 / 03:31 Mesaj konusu: Re: Aşk Tesadüfleri Sever Albümü Hakkında |
|
|
| DUNDAR demiş ki: | | Bizler birşeye/bir insana gönül verdik mi onu her zaman gönlümüzde taşır ve unutmayız.İşte bu yüzden hala Müslüm Baba diyoruz ya !...Bizler en başta ''Arabeskçi'' daha sonra da ''Müslümcüyüz''.Herkes bunu böyle bilsin |
sevgili kardeşlerim bildiğiniz gibi BABAYI HANGİ ŞARKIYLA TANIDIN diye bir forum var sitede . . . yani bizim müslüm gürses ile aramızda ilk bağı kuran , bu aşkın ilk kıvılcımlarını çakan şarkılar. . . Kimimiz küskünüm, kimimiz esrarlı gözler ile tanıdık sevdik babayı... Ben yaşım itibariyle o yılları göremedim Beni müslüm baba ile buluşturan ilk şarkı senden vazgeçmem olmuştu. Müslüm baba o yıllarda arabseki ayakta tutan adamdı. Müzik piyasasında özellikte arabeskte gerileme başlamaıştı. İbrahim Tatlıses , ferdi tayfur klasikleri albümleri çıkararak ayakta duruyordu. O yıllarda arabesk sancağını dik tutan müslüm babaydı.
ama son albümlerde arabeskten bir sapış başlıyor kimse inkar edemez
Sözü uzatmayayım, sizlere diyeceğim şu ; Müslüm babanın son çıkardığı kasetten hangi şarkıyla Müslüm Gürses dinlemeyen birini Müslümcü yapabiliriz, ne yazık ki artık böyle şarkılar yok . . .
|
|
|
|
 |
mophaz
Üye

|
Tarih: 02-May-2006 / 23:37 Mesaj konusu: |
|
|
yaw yeter artık baba eski tarzına dönsün.
o ne öyle ya?
BURHAN BAYAR sarkı yapmasın unuttu mu yoksa?
düzceliler
|
|
|
|
 |
ozac44
Muslumcu.com Fanatiği

|
Tarih: 03-May-2006 / 16:48 Mesaj konusu: |
|
|
Biz Müslümcülerin pek içine sinmesede bu albüm baya bi ses getirmeye devam ediyor.
Mesela hani Turkcell hattınız ile görüşme yaptıktan sonra kaç kontorünüzün kaldığını bellirten bir mesaj geliyor ya, o mesajda babanın Bir Ömür Yetmez melodisi için bilgiler veriyorlar. Bu da demek ki albüm beğenilmiş ki millet melodisini yüklüyor ! (Gerçi benim telefon hala eski şarkılarıyla çalıyor ama olsun belki yeni müslümcüler bunu beğenmiştir.)
|
 |
Poseidon
Fanatik Üye

|
Tarih: 03-May-2006 / 20:13 Mesaj konusu: |
|
|
valla kardeşlerim içim buruk yalan yok ağlamaklıyım.
müslüm baba bizi bizden iyi biliyor ve onu asla terketmeyeceğimizden emin.böyle bir durumda bu kadar sadık olan hayranlarının sevdiği tarzdan uzaklaşmak niye?tamam müslüm baba ne yaparsa yapsın arkasındayız ne okusa hakkını veriyor bu kaset de istenen başarıyı yakaladı fakat biz bize yeteriz be müslüm baba.entel dantel tayfası senin şarkılarına ıyyy seni dinleyenlere psikopat kıro jiletçi derken biz vardık ki müslümcülüğün en zor zamanıydı.yine varız hep var olacağız ama güneş doğudan yükseliyor sen de sanatın güneşisin vazgeç bu batı matı değişiminden.yuvana dön müslüm baba!tarzına dön müslüm baba.içimizi daha fazla kanatma babaaa!!!
biz seni karşılıksız sevmişiz hep seveceğiz ama sen de bizi biraz sevsen ne olur müslüm baba??
sen gazinoların müzikhollerin adamısın barlar diskolar seni açmaz ki müslüm baba.cover diye tabir edilen parçaları okuduğun için seni takdir eden yeni haranların yaz yağmurudur gelir geçer ama ya biz?biz dağın tepesinde dört mevsim erimeyen karız müslüm baba.
bu feryadı duy artık müslüm baba.gücümüz kalmadı sensizliğe biz seni istiyoruz müslüm baba 
|
|
|
 |
muslum_derya
Üye

|
Tarih: 03-May-2006 / 21:53 Mesaj konusu: |
|
|
Albüm Müslüm babanın damar lezeetini almış olan biz hayran kitlesi için ilk dinlenildiğinde biraz sıkıcı gelebiliyor, ama 3-4. dinlemeden sonra insanda baya değişik bir tat bırakıyor, albümde bana favori olan, dinlemekten büyük haz aldığım şarkılar başta Bir Ömür yetmez, Aşk Tesadüfleri Sever, Sebahat Abla ve Affet, ben açıkcası, Bir Ömür Yetmez, Aşk Tesadüfleri Sever ve Affetin orjinal hallerini dinledim ve o şarkılara baba öyle bir yorum katmışki, insanın damarlarında ki kan duruyor, bence bu şarkıları Müslüm babadan başkası Türkiye'de bu kadar güzel yorumlayamazdı.
|
|
|
|
 |
kinyas
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 04-May-2006 / 23:13 Mesaj konusu: |
|
|
tek kelimeyle harika bir albüm bence...sonsuz teşekkürler...
_________________ kinay |
|
|
|
 |
Poseidon
Fanatik Üye

|
Tarih: 07-May-2006 / 02:36 Mesaj konusu: |
|
|
ya zaten babanın yorumuna itirazımız yok ama damar parçaları tereyağlı iskendere benzetirsek bu kaset dürüm gibi kalıyor.mesele bu.yoksa dürüm de süper yapan usta müslüm baba olduktan sonra.
|
|
|
 |
ANIL_MUSLUMCU
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 08-May-2006 / 20:43 Mesaj konusu: babanın yeni albümü |
|
|
bence bomba bi albüm olmuş baba ne söylese yakısır ama bu bi başka yakısmış hele birde ünlü dünya şarkıcılarının kilerini selendirmiş bir başka oldu
|
|
|
|
 |
vesaire_1
Aktif Üye

|
Tarih: 11-May-2006 / 01:17 Mesaj konusu: düet |
|
|
mrb
henüz albüm le ilgili bir bilgim yok açıkcası ama baba konuşsa dinlerim ben en merak ettigim parçada düet çalışması
|
|
|
|
 |
derbederrr
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 11-May-2006 / 05:34 Mesaj konusu: |
|
|
albümü yeni aldım dınledım ıyı olmus zaten muslum babanın solemesı yeter
|
|
|
|
 |
eskmuzik

|
Tarih: 11-May-2006 / 18:36 Mesaj konusu: |
|
|
açık konuşmak gerekirse müslüm babanın sesine o bateriler dumtıslar hiç yakışmamış . . . bu şarkılar güzel ama altyapılar hiç olmamış
mesela bir ömür yetmezi keman ve darbukalarla okusalardı . . .
doğu batı sentezi yaptık demiş şair kardeşim ama ben doğu adına hiçbirşey göremedim bu albümde
müslüm babamın sesi hariç
|
|
|
|
 |
damar02
Fanatik Üye

Kayıt: Mar 29, 2006 Mesajlar: 1293 Nereden: Ufka uzanan yoldan
|
Tarih: 11-May-2006 / 19:42 Mesaj konusu: |
|
|
| DUNDAR demiş ki: | | ''Nilüfer'' şarkısının sözlerini iyi dinleyin arkadaşlar.Müslüm Baba bu şarkıyı daha içten okumuş gibime geldi.Şarkıdaki keman olayı da harbiden 10 numara. |
dündar abi nilüferdeki keman hadisesinde sana katılıyorum ama beni ah oğlum ve kadınım şarkıları daha çok hoşuma gitti.hatta arabesk müziğini hiç sevmeyen ve dinlemeyen arkadaşım ve nişanlısı ile beraber kadınım şarkısını dinledik.aynen şunu söylediler............
aaa müslüm gürses(baba) harbiden deli okumuş bunu ya.çok iyi
|
|
|
|
 |
gokyuzu_huzunlu063
Yeni Üye

|
Tarih: 11-May-2006 / 20:02 Mesaj konusu: |
|
|
hepimize hayırlı uğurlu olsun en sevdiğim parça kadınım...
|
|
|
|
 |
ozac44
Muslumcu.com Fanatiği

|
Tarih: 11-May-2006 / 20:03 Mesaj konusu: |
|
|
İlk çıktığı gün aldığım albümü dinlemek için isteyen bi arkadaşıma hediye ettim.
Niye hediye ettim onu tam anlayamadım ama mesela Esrarlı Gözler albümü olsa yine verirmiydim ? (Eminim ki vermezdim)
1. Ya albüm beklediğim gibi çıkmadı.
2. Ya da ben arkadaşlarımı çok seviyorum 
|
 |