|
Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası
-> Arkadaşlık ve Muhabbet |
| Yazar |
Mesaj |
eskmuzik
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

|
Tarih: 04-May-2006 / 17:51 Mesaj konusu: |
|
|
üniversiteliyim ve müslümcüyüm . . . uzun uzun anlatmaya gerek yok
ağzımda yıkıla yıkıla
üstümde lacivert gömlek
varsın kıro desinler
böyle mutluyum ben
(uyak sıfır oldu) 
|
|
|
|
 |
dertli870
Üye

Kayıt: Mar 19, 2006 Mesajlar: 101 Nereden: BURSA_-_-_-_-_-_-_-_- ADIYAMAN
|
Tarih: 16-May-2006 / 03:42 Mesaj konusu: |
|
|
insan insandır dertler,sevgiler,üzüntüler üniversitelere ugramıyormu müslüm babayı dinlemek için hayattan darbemi yemesi gerekiyor yapmayalım kardeşler dinleyinde görün babanın büyüklügünü o kadarrrrrrr
|
|
|
|
 |
nurseza
Üye

|
Tarih: 06-Ekm-2006 / 18:43 Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba arkadaşlar bende üniversitede okumaktayım,Müslüm Gürses dinliyorum ve de kızım,kimin ne söylediği inanın hiç umrumda değil,tek bildiğim şarkılarda kendimi bulmam gerisi yalan.........
GÖZLERİN DÜNYAMA TUTARKEN IŞIK
HASRETİN ELİNDEN KURTULAMAYIZ
SEN BENİ BEN SENİ UNUTAMAYIZ...
|
|
|
|
 |
damar02
Fanatik Üye

Kayıt: Mar 29, 2006 Mesajlar: 1293 Nereden: Ufka uzanan yoldan
|
Tarih: 06-Ekm-2006 / 20:13 Mesaj konusu: |
|
|
msülüm gürsesi dinlemekle-üniversiteli olmak arasında nasıl bir bağ kurulabilir.bir defa bu çok sağlıklı bir düşünce değil.insanlar duygularını yansıtan,kendilerini bulduklarını müzik tarzını dinler.şimdi kalkıp duyguları sınıflandırmak ne kadar mantıklı olur.hiç bir çekilde böyle bir sınıflandırmayı ve düşünceyi kabul etmiyorum.ve çok mantık dışı bulduğumu ifade etmek isterim.
|
|
|
|
 |
Poseidon
Fanatik Üye

Kayıt: Dec 02, 2005 Mesajlar: 1453 Nereden: diyarbakir/istanbul
|
Tarih: 07-Ekm-2006 / 02:37 Mesaj konusu: |
|
|
Üniversite mezunuyum ve toplumun genelinde mevcut önyargılardan biz de nasibimizi aldık.ben aslında çok neşeli hayatı takmayan biriyim ve inanın beş dakika suratım asılsa hemen arkadaşlar ya da yanımda kim varsa ne oldu?neden moralin bozuk derler o derece herkes güleryüzüme alışmıştır.
hal böyle olunca ben Müslümcüyüm dediğim zaman ilk etapta şaka yaptığımı zannederler sonra da ilk söz jilet de verelim mi olur(boğasım geliyor bunu diyenleri)
ben müslümcü olduğumu ve müslümcülüğü anlatmaya başlarım.babanın hayatını anlatmaya 1953 yılında urfanın halfeti ilçesi fıstıközü köyünde... diye başlarım ve gözler faltaşı gibi açılır dikkatler bana yoğunlaşır
çoğu zaman başarılı olur BABA ile ilgili önyargıları kaldırırım ama herzaman böyle olmuyor ozaman da Bizde sabah olmaz bize güneş hiç doğmaz diyerek çizgimi belli ederim(yani ölmek var dönmek yok)
Eğer Müslümcüyüm diyorsak bu isme zarar vermemek adına herşeyden önce kendimize dikkat etmemiz lazım.çünkü insanlar genelleme yapmaya alışmış,birinde gördüğü yanlışı tüm camiaya aitmiş gibi değerlendiriyor.
herzaman her yerde veya her koşulda her derde deva işte karşınızda MÜSLÜM BABAA
saygılar biz müslümcüyüzzz işte okadar!!!
_________________ Yatmam çakal yata??nda
Vars?n aslan yesin beni...
Adam olmayan Müslümcü olamaz!!! |
|
|
|
 |
caChaReL
Aktif Üye

Kayıt: Dec 07, 2005 Mesajlar: 343 Nereden: KaranL?k Â?Ã?Â?kakLardan
|
Tarih: 07-Ekm-2006 / 03:04 Mesaj konusu: |
|
|
Üniversite Ortamını Görmediğim İçin Yorum Yapamayacağım 
|
|
|
|
 |
cirkinkralll
Aktif Üye

Kayıt: Feb 26, 2005 Mesajlar: 277 Nereden: ırak suriye ara sıra TÜRKİYE
|
Tarih: 07-Ekm-2006 / 03:09 Mesaj konusu: re: üniversiteli ve müslümcü olmak |
|
|
gardaş walla ben olsam bana onu söyleyen adama direk dalardım asıl onu sana söyleyenler geri kafalı sen yine iyi karşılık vermişsiin ben tutamam gendimi
_________________ BİZSENİNLEAŞKARARKENDAĞLARKADARDERDİBULDUK |
|
|
|
 |
kadir_613
Üye

|
Tarih: 07-Ekm-2006 / 20:59 Mesaj konusu: |
|
|
Ben suan 2 yıllıkta okuyorum bana da dıyorlar universiteli okumus kulturlu olur ney bu müzik diye ney yani hop pidi hop hop şarkılardan mı dinleyelim herkes onlardan dinliyo diye biz onlara degil onlar bize ayak uydursun Zevkler ve renkler tartısılamaz
Yırtık pantolonumuz Kirli sakalımız Moda olmus Zengın PİÇLERİNE
_________________ Zalimsin_yar... |
|
|
|
 |
okan6
Aktif Üye

|
Tarih: 07-Ekm-2006 / 21:58 Mesaj konusu: cevap: üniversiteli ve müslümcü olmak |
|
|
çok süper birşey....anlamadığın şey dinleyeceğime senı anlatanı dinelemek
|
|
|
|
 |
muslumcu_reis
Üye

Kayıt: Oct 05, 2006 Mesajlar: 84 Nereden: bozkurt yata?? dada?lar diyar? erzurum
|
Tarih: 12-Ekm-2006 / 04:37 Mesaj konusu: |
|
|
olur kardaşım gayet normal bir şeydir üniversiteli müslüm baba dinleyemez diye bi kayde yok
|
|
|
|
 |
m.ali turan
Fanatik Üye

|
Tarih: 14-Ekm-2006 / 19:05 Mesaj konusu: |
|
|
degısık bır konu murat kardeş..ben bu sene unıversıteyı kazandım 2 yıllık gıtmedım vazgectım busene....ne yanı sımdı ben unıversıte cocugu olsam müslüm babayı dınlemeyı bırakıcakmıydım...bunlar boş laflar ..isteyen 7 sındede 70 ındede dınler bu kısılık meselesı...ben unı. babayı dınledıgım zaman bırı bır laf etse o zaman ben onun alayına nasıl gıder yapıorum görün
HeR aŞKTaN aCı BiR HaTıRa KaLıR SeVeRiM DeLiCe BaŞKaSı aLıR PeRiŞaN HaLiMi KaDeHLeR TaNıR BaNa GöRe DeĞiL aŞK DeDiKLeRi
|
|
|
|
 |
matrak_murat
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 17-Ekm-2006 / 02:54 Mesaj konusu: |
|
|
haklısın bence muslumculuk cahıllerın ısı degıl herzaman en ıyı muzıgı yapmıstır kendısı her sarkısında bır mana vardır oda anlayana
_________________ y?ld?zlara kustum dunyaya derd?m b?tmed? b?r omur aglatt? kader aglatt? kader |
|
|
|
 |
makberr
Üye

|
Tarih: 26-Ekm-2006 / 17:54 Mesaj konusu: ne yapsaydıkk... |
|
|
ne yani baba yı dinlemeyip te gidip saçma sapan müzik yapan gavurları dinleyip te sağımıza solumuza küpe,boncu vs mi taktıralım yaniiii.....
Baba sen bizim herşeyimizsin....
|
|
|
|
 |
damardan_melo
Aktif Üye

|
Tarih: 31-Ekm-2006 / 23:54 Mesaj konusu: |
|
|
Herkese merhabalar arkadaşlar çok uzun zaman oldu foruma yazmayalı ama inş. bundan sonra elimden geldiği kadar burda olmaya çalışacağım. Herneyse üniversiteli ve müslümcü olmaya gelelim. Ben de 2 yıllık üniversiteden bu sene mezun oldum. İnanın okuldayken çok dinlerdim ve de bazen ders de olsun bir yerde otururken ağlarken vs.. hep söylerdim şarkıların arada sırada da olsa bir bayan olarak bazı bayan arkadaşlardan tepki alıyordum ama buna kimse karışamaz hatta annem de bana kızardı ve de beni herkese şikayet ederdi.Bu kız durmadan M.G. şarkıları dinliyor diyordu ama ben de sert çıkınca herkese kimse de bişiy diyemez ki diyemedilerde zaten. Bu yüzden kimse kimsenin dinlediği şarkılar dinlemek ve dinletmek zorunda değil.Hiç kimsenin dediklerini takmayın kafanıza arkadaşlar,en iyisi budur. 
|
|
|
|
 |
müslümcü-27
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 05-Arl-2006 / 05:52 Mesaj konusu: |
|
|
| jesus1 demiş ki: | | XarizmatiC demiş ki: | | MazidenBiri demiş ki: | | Aktepe demiş ki: | Üniversiteli müslüm dinleyemez diyen adamı ben ODUNLA DÖVERİM.....
HOŞAF MESELESİ...
HEP YANLIZ KALMAYA MAHKÛM GENÇLİK... |
Döv Aktepe Döv...
Hemde Merkep Sudan Gelinceye Kadar Döv ... |
Kardeşlerim Biri Dövülecekse Hep Beraber Gidelim Beni Unutmayın BABA ya kimse dil uzatamaz keseriz uzatanın dilini | benide unutmayın kardeşler beraber çıkdık bu yola dimi |
benide unutmayın ha antepliyim ama olsun nezaman isterseniz ark. toplar gelirim heh
|
|
|
|
 |
baydamarersin
Fanatik Üye

|
Tarih: 06-Arl-2006 / 04:04 Mesaj konusu: Cevap: üniversiteli ve müslümcü olmak |
|
|
toplumdakı kısıler muslum babayı genellıkle cahıl kalmıs kultur anlayısından uzak aılesı olmayan yada serserı tınecı berdoslar dınler dıyor
bunun en basıt ornagı admın bılal bılgı kendısı unıversıte okuyor
kapsal abı oda aynı gayet duzgun efendı bırı
özac44 oda ap ayrı bırı
en basıt orneklerı bunlar
bende ortaokul mezunuyum cok sukur
sonuc: muslum babayı herkes dınlıyor
|
|
|
|
 |
harabe_gonul
Aktif Üye

|
Tarih: 07-Arl-2006 / 08:18 Mesaj konusu: Cevap: üniversiteli ve müslümcü olmak |
|
|
ben 4 yıllık bir fakültede okuyorum.arkadaşlar müslüm dinlediğimi duyunca şaşırdılar hatta bazı zekiler dalga geçmeye çalıştı.fakat zaman her şeyin ilaçı demişler atalarımız.şimdi 3. sınıftayım ve ilk tanıştığımızda dalga geçenler şimdi kabullendiler müslüm babanın büyüklüğünü vedinlemeye başladılar.(enteller hariç zaten onların müslüm dinlemesine karşıyım.çünkü onlar hep riyakardır)kimse büyük konuşmayacak arkadaşlar.duygu sömürüyormuş millet dinlemedi bir sanatçı hakkında nasıl konuşur arkadaş.ama birgün bu karalamalar bitecek ve herkes müslüm babanın büyüklüyünü sanatını anlatacak.ALEME SELAM.
_________________ ba?r?m?za dostlar s?kar silah? bizi bu dost yaralar? öldürür... |
|
|
|
 |
alpier060606
Aktif Üye

|
Tarih: 22-Oca-2007 / 18:32 Mesaj konusu: Re: |
|
|
ben 4 yıllkık üniverste bitrdim ve şimdide 2 üni yi bitrmek için acıköğretim okuyorum ama müslüm babayı vew sarkılarını cok seviyorum.tabi üniversite ortamında genellikle pop rock yabancı sarkılar falan dinlerler.az zroluk cekmedım müslüm dinlıorum die üni hayatında cok eleştiri yapan oldu ama ben hiçbirini kafama takmadım yine müslüm dinlemeye devam etti kim ne derse desin hiç faketmez SONUNA KADAR MÜSLÜMCÜYÜM.ALAYINA İSYAN KRALINA HODRİ MEYDAN..SEVİYORUM SENİ MÜSLÜM BABA..
|
|
|
|
 |
hami_89
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 22-Oca-2007 / 18:38 Mesaj konusu: Re: |
|
|
onlar genelde repci olur ama müslümcüde cok war tabi HEP BABA FULL BABA
|
|
|
|
 |
sessiz_01
Aktif Üye

|
Tarih: 15-Nis-2007 / 22:54 Mesaj konusu: Re: |
|
|
arkadasim cogu ortamda muslum babanin ismisöylerler babanin parcalarini dinlemedikleri için ya çok agir söylerdiyorlar yada baygin müzik diyorlar obahsedenler kendi çaplarinda sevmislerdi onlar söyledi bendinledim sira banageldi ortam hakkatten sustu çünkü içlerinde bizi bilen arkadaslarvar onlara baba dan üç bes yorum hepsi sekil oldu sustular onlarin çogu sim di baba müslüm dinliyorlar yani kisacasi arkadaslar cogu kulaktan duyduklari geçmiste müslümbaba hayranlar1n1n yapt1klari kendine zarar vermegibi olaylar oldugu için çogu yanlis anlasildik ama allahasükür simdi böyle olaylar yok varsada oda kendilerinin ayiplaridir ----------- diyecegim oki arkadaslar müslüm baba hayatin ta kendisidir yasamayi bilen için allah müslümcüleri korusun
susmayalim arkadaslar onlar bir söylerse siz on kelime babadan söyleyin baba müslümün DINLEMEK AYRICALIKTIR ne mutlu müslümcüyümdiyene
|
|
|
|
 |