Çok şükür ki benimde katılımda bulunabildiğim bir törenle Müslüm Baba'yı dün toprağa verdik.
Son kez babayı gördüm, tabutuna dokunabildim.....
Babaya akışır bir insan yoğunluğu, insan seli vardı..
Önce Cemal Reşit Rey kongre salonunda baba anıldı (fotoğraf)
Ardından Teşvikiye Camii'inde cenaze namazını kıldık
Ve son olarak Zincirlikuyu mezarlığında aile kabristanına babamızı bıraktık..
Daha sonra detaylı bir yazı haber derlemelerini ekleyeceğim..
Defnedilmeden hemen öncesi..
Mekanın cennet olsun Müslüm Baba, Rahat uyu...
aşırı yogun olacağını bildiğimden akşam üzeri zincirlikuyuya gittim. babanın ölümünden akşam mezar ziyareti olmaz kuralını unuttum. bahcelievlerden zincirlikuyuya vardıgımda saat 9bucuktu. görevli haklı olarak izin vermedi. ama olsun babanın toprağa girdiği gün bende orada bulunmuş oldum.
baba ne yaptın sen ya cok uğraştım seni canlı görmek bir resim çekmek için. artık seni şarkılarınla kalplerimizde yaşatıcağız
evet bende ordaydım ...babaya yakışır bir ugurlama oldu...yakışmayan olaylarda olmadı degil..fakat benim anlamadıgım biz kalabalıktık coktuk ama biz o kadarcıkmıydık!...hani nerdeydi hayranları nerdeydi geriye kalan evlatları...ben sabah 8 de gebzeden cıktım 12 ye ancak camiye yetişebildim...hayattayken degeri bilinen tek insan baba olsa gerek...benim tek üzüntüm babayı gec tanıyıp ve hiç bir konserine gidememek..bütün şarkılarını ezbere bilirim ama gidemedim işte...son yolculuguna ugurlamak basipmiş ya bana koyan bu oldu...
Allah mekanını cennet eylesin. tüm müslümcülere baş sağlığı dilerim.
_________________ Zirvelerde kartallar da bulunur, yılanlar da
Ancak; birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir.
Önemli olan nereye nasıl geldiğinizdir.