|
Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası
-> Basın ve Haberler |
| Yazar |
Mesaj |
snare
Aktif Üye

|
Tarih: 25-Ksm-2009 / 22:46 Mesaj konusu: [Haber]Köyde doğan yıldızlar |
|
|
Hayranlarının Müslüm Baba'sı Müslüm Gürses Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Fıstıközü Köyü'nde 1953 yılında dünyaya gözlerini açtı. Asıl adı Müslüm Akbaş olan ünlü sanatçının babası çiftçilikle uğraşıyor, bir yandan da bağlama çalıyordu.
Gürses ilkokuldan mezun olduktan sonra 14 yaşındayken şarkıcılık konusunda yetenekli olduğunu herkese kanıtladı. Adana Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen yarışmaya katılıp birinci oldu. O dönemleri bir röportajında şöyle anlatıyordu Gürses: "İlkokulu bitirdim. Gerisi yok. Adana'da damda yatarken uzun hava okudum. Arkadaşım halkevine gidiyordu. Ben de gittim. Derken Çukurova Radyosu'nda sanatçı oldum."
1968 yılında albüm yapmak için İstanbul'a geldi Gürses. Emmioğlu/Ovada Taşa Basma isimli plağı üç yüz bin satış yaparak o dönem için büyük başarıya imza attı
Gün geçtikçe tanınan Gürses, şöhretinin ilk yıllarında çıktığı Anadolu turnesi sırasında büyük bir kaza geçirdi. Alın kemiği kırılan sanatçı yaşadıklarını daha sonra şu şekilde dile getirmişti: "O kazada şoför öldü… Beni de öldü sanmışlar zaten… Sonra alıp hastaneye götürmüşler… Ben ölümü yaşadım aslında… Bana göre yeniden hayata dönmüş olmam, Allah’ın bir lütfudur. Alın kemiğim un ufak olduğu için en küçük bir darbede ölebilir ya da kör kalabilirim… Ameliyatta alnıma beynimi koruyacak plaka gibi birşey taktılar… O korkunç kazadan sonra koku alma duyumu yitirdim… Hiçbir kokuyu alamıyorum ne yazık ki şimdi… Çok kuvvetli parfümler ispirto kokusu veriyor bana… Ayrıca işitme duyumu da yüzde elli yitirdim… Çok ağır işitirim… Neyse, buna da şükür, yaşıyoruz işte
1979 yılında İsyankar filmiyle sinemaya adım atan Gürses, bunun ardından bir çok filmde de rol aldı.
Gürses tırmandığı şöhret basamakları sayesinde hayatının en büyük hayalini gerçekleştirdi. Hiçbir filmini kaçırmadığı Muhterem Nur ile 1982'de çıktığı bir Malatya turnesinde tanıştığı Muhterem Nur ile hayatını birleştirdi
90'lı yıllarda kendine özgü bir hayran kitlesi oluşturan Gürses, Gülhane konserleriyle büyük yankı uyandırdı
İşte tam o dönemde yani 90'ların sonlarında önceleri onun müzik tarzını küçümseyen, dudak büten entelektüel kitlenin de ilgisini çekmeye başladı. Gürses bugün giyimi, kuşamı, şarkıları bir yana kendine özgü yorumuyla Türkiye'nin Müslüm Baba'sı ve görünüşe göre hep öyle kalacak
KAYNAK:STAR GUNDEM
not:YAZININ BİR KISMIDIR YAZININ TAMAMINA
http://www.stargundem.com/medya_magazin_haberleri/83688-koyde-dogan-yildizlar-haberi.html ULAŞABİLİRSİNİZ EYVALLAH....
_________________ kendimi kimseye anlatamadım...... |
|
|
|
 |
mali_usta
Fanatik Üye

|
Tarih: 26-Ksm-2009 / 00:58 Mesaj konusu: Re: [Haber]Köyde doğan yıldızlar |
|
|
Baba'nın Biyografisi
90'ların sonlarında önceleri onun müzik tarzını küçümseyen, dudak büten entelektüel kitlenin de ilgisini çekmeye başladı. Gürses bugün giyimi, kuşamı, şarkıları bir yana kendine özgü yorumuyla Türkiye'nin Müslüm Baba'sı ve görünüşe göre hep öyle kalacak
burasını beğendim..emeğine sağlık eren..
_________________ Sev bütün insanları say bütün insanları
Kin gitme unut gitsin geçmişte olanları
Dürüst ol, insancıl ol, düşün öbür dünyayı
Bir karıncayı bile incitme sakın evlat
Evlat evlat evlat insan ol evlat
Evlat evlat evlat insan ol evlat |
|
|
|
 |
KUSTURDUNGONLUMU
SüperAktif Üye

|
Tarih: 26-Ksm-2009 / 01:17 Mesaj konusu: Re: [Haber]Köyde doğan yıldızlar |
|
|
müslüm baba her haliyle davranışıyla ve hoşgörüsüyle bütün dinleyicilerine şarkısıyla şimdiki arabesk dinlemeyenlerin bile begenisini kazanmıştır ve kazanacaktırda eyvallah kardeşim
_________________ Küstürdün Gönlümü Güldüremedin... |
|
|
|
 |
ismail28
Fanatik Üye

Kayıt: Feb 16, 2008 Mesajlar: 750 Nereden: DeRTLiLeR MeYHaNeSi
|
Tarih: 26-Ksm-2009 / 02:05 Mesaj konusu: Re: [Haber]Köyde doğan yıldızlar |
|
|
eyvallah kardeşim bilgilere cok tesekkrler saolasın ...
_________________ Neden Diye Sorma... Ondan İçiyoruMMM |
|
|
|
 |
kovmanicelo
Aktif Üye

|
Tarih: 26-Ksm-2009 / 03:20 Mesaj konusu: Re: [Haber]Köyde doğan yıldızlar |
|
|
muslum baba dogustan yıldız zaten
_________________ Sen degilmisin gönlümü çalan
Simdi askima diyorsun yalan
Bana sevgilim senden dert kalan
Dön artik geri sevgime inan |
|
|
|
 |
atasayar
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

Kayıt: May 06, 2007 Mesajlar: 2668 Nereden: Acımasız Dünyadan (İzmir)
|
Tarih: 26-Ksm-2009 / 04:44 Mesaj konusu: Re: [Haber]Köyde doğan yıldızlar |
|
|
Ekol Olmuş artık bundan sonrada bi 100 yıl ekol olarak yaşar baba ondan sonra kim öle kim kala
_________________ bir yerden tanıyor gibiyim sizi....
|
|
|
|
 |