|
Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası
-> Albümleri ve Şarkı Sözleri |
| Yazar |
Mesaj |
clgnsedat
Fanatik Üye

|
Tarih: 26-Mar-2009 / 06:25 Mesaj konusu: esrarlı gözler long play |
|
|
evet dostalr bu lp de değerli lp lerden birisidir,1977 de emre plak tarafından kaset vede lp olarak çıkmıştır.günahkarmı doğdum lpde yer almamıştır.
A
1.esrarlı gözler
söz:mustafa sayan
2:sefil aşık
söz:ali tekin türe
3.kader ağı
4.kaderi benmi yaratım
söz:ali tekin türe
B
1.gönül rüzgarı
2.hayat arkadaşı
söz:cengiz tekin
3.aşkın şartı
söz M.aziz bolel
4. ölüyorum kederimden
söz: mustafa sayan
5.içmesem olmuyor
MÜZİKLER:MUSTAFA SAYAN
FİRMA: EMRE PLAKÇILIK
| Açıklama: |
|
| Dosya Boyutu: |
31.51 KB |
| İzleme: |
14153 kere |

|
|
26.95 KB |
14153 kere |

|
|
41.44 KB |
14153 kere |

|
_________________ ölünce biter |
|
|
|
 |
kalpsiz_adam
Üye

|
Tarih: 26-Mar-2009 / 06:31 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
sağol arkadaşım bu güzel paylaşımın için
|
|
|
|
 |
mali_usta
Fanatik Üye

|
Tarih: 26-Mar-2009 / 08:30 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
emeğine sağlık sedat abi...büyüksün...
_________________ Sev bütün insanları say bütün insanları
Kin gitme unut gitsin geçmişte olanları
Dürüst ol, insancıl ol, düşün öbür dünyayı
Bir karıncayı bile incitme sakın evlat
Evlat evlat evlat insan ol evlat
Evlat evlat evlat insan ol evlat |
|
|
|
 |
Muslumcopath
Üye

|
Tarih: 26-Mar-2009 / 15:51 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
77 Değil Kardeş,81 Yılında Piyasaya Sürülmüştür..Tanrı İstemezse de Aynı Şekilde ; Bilginize..
|
|
|
|
 |
snare
Aktif Üye

|
Tarih: 26-Mar-2009 / 16:42 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
eyv sedat abi emegine yüregine saglık
_________________ kendimi kimseye anlatamadım...... |
|
|
|
 |
muslum_toprak
Aktif Üye

|
Tarih: 26-Mar-2009 / 20:18 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
sedat gene esmişsin son bombanla.....
|
|
|
|
 |
ismail28
Fanatik Üye

Kayıt: Feb 16, 2008 Mesajlar: 750 Nereden: DeRTLiLeR MeYHaNeSi
|
Tarih: 27-Mar-2009 / 00:26 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
süper bir long play eyvallah sedat abi
_________________ Neden Diye Sorma... Ondan İçiyoruMMM |
|
|
|
 |
imparator_44
Fanatik Üye

|
Tarih: 27-Mar-2009 / 00:58 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
eyw sedat emeğine sağlık güzel paylaşım..hayrını gör kardeşim
_________________ Toprağın olsaydında ellerin olmasaydın
Alnımdan vursaydında beni bırakmasaydın
Ne vardı insafsızım benide yakmasaydın
Gururumu kırıpta sırtımdan vurmasaydın
Allah bir sevgim bir ateşlerde sen yaktın
Nasıl kıydın aşkıma şerefsizlere sattın
|
|
|
|
 |
clgnsedat
Fanatik Üye

|
Tarih: 27-Mar-2009 / 01:00 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
| Muslumcopath demiş ki: | | 77 Değil Kardeş,81 Yılında Piyasaya Sürülmüştür..Tanrı İstemezse de Aynı Şekilde ; Bilginize.. |
doğru olabilir benim elimdeki lpde harhangi bir tarih yazmıyor,album 77 yılı olduğu için onunda yetmiş yedi olduğunu düşündüm yanlış yönlendirdiysem sizleri şimdiden özür dilerim.
|
|
|
 |
atasayar
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

Kayıt: May 06, 2007 Mesajlar: 2668 Nereden: Acımasız Dünyadan (İzmir)
|
Tarih: 27-Mar-2009 / 14:42 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
| Muslumcopath demiş ki: | | 77 Değil Kardeş,81 Yılında Piyasaya Sürülmüştür..Tanrı İstemezse de Aynı Şekilde ; Bilginize.. |
81 de çıkan korsan olması gerek değilmiydi. elinde kanıt varsa ıspatla Esrarlı Gözlerin 81 de çıktığına inanalım...
Bu arada hayırlısı olsun sedat abi LP'in erçekten Çok DEğerli
Ben Glesiye Bi Tane Pikap Ayaralda Tatıdana Bkalım LP'lerin
_________________ bir yerden tanıyor gibiyim sizi....
|
|
|
|
 |
Muslumcopath
Üye

|
Tarih: 27-Mar-2009 / 15:03 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
| atasayar demiş ki: | | Muslumcopath demiş ki: | | 77 Değil Kardeş,81 Yılında Piyasaya Sürülmüştür..Tanrı İstemezse de Aynı Şekilde ; Bilginize.. |
81 de çıkan korsan olması gerek değilmiydi. elinde kanıt varsa ıspatla Esrarlı Gözlerin 81 de çıktığına inanalım...
Bu arada hayırlısı olsun sedat abi LP'in erçekten Çok DEğerli
Ben Glesiye Bi Tane Pikap Ayaralda Tatıdana Bkalım LP'lerin  |
Kaset de Long Play de 1981 Yılında Emre Grafson Tarafından Basılmıştır..Hadi Kaseti Anlarız Korsan Diye de Long Play in de Korsan Olarak 81 de Basıldığını İlk Kez Senden Duyuyorum Kaset Olarak İse 83 Yılında Yine Emre Grafson Basmıştır..Yani Bilmiyorsun,Tartışmaya Çalışıyorsun..Neyse Konu Amacı Dışına Çıkmadan Sedat Kardeş Paylaştığın İçin Teşekkür Ederim Özür Dilenecek Bişey Yok Ayrıca Yüreğinden Geçmiş Paylaşmışsın..Sevgiler,Saygılar
|
|
|
|
 |
atasayar

|
Tarih: 27-Mar-2009 / 15:07 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
| Muslumcopath demiş ki: |
Kaset de Long Play de 1981 Yılında Emre Grafson Tarafından Basılmıştır..Hadi Kaseti Anlarız Korsan Diye de Long Play in de Korsan Olarak 81 de Basıldığını İlk Kez Senden Duyuyorum Kaset Olarak İse 83 Yılında Yine Emre Grafson Basmıştır..Yani Bilmiyorsun,Tartışmaya Çalışıyorsun..Neyse Konu Amacı Dışına Çıkmadan Sedat Kardeş Paylaştığın İçin Teşekkür Ederim Özür Dilenecek Bişey Yok Ayrıca Yüreğinden Geçmiş Paylaşmışsın..Sevgiler,Saygılar |
Kardeş Konu İnanmamak Değil Belki Sitemizde Bi dünya İnsan Var herkez Esrarlı Gözleri 77 Sensi Olarak Bİliyo
Bende Diyomki elinde Belge Varsa Kanıtla Bizde Doğrusunu Bİlelim Diyom
|
|
|
|
 |
Muslumcopath
Üye

|
Tarih: 27-Mar-2009 / 15:16 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
| atasayar demiş ki: | | Muslumcopath demiş ki: |
Kaset de Long Play de 1981 Yılında Emre Grafson Tarafından Basılmıştır..Hadi Kaseti Anlarız Korsan Diye de Long Play in de Korsan Olarak 81 de Basıldığını İlk Kez Senden Duyuyorum Kaset Olarak İse 83 Yılında Yine Emre Grafson Basmıştır..Yani Bilmiyorsun,Tartışmaya Çalışıyorsun..Neyse Konu Amacı Dışına Çıkmadan Sedat Kardeş Paylaştığın İçin Teşekkür Ederim Özür Dilenecek Bişey Yok Ayrıca Yüreğinden Geçmiş Paylaşmışsın..Sevgiler,Saygılar |
Kardeş Konu İnanmamak Değil Belki Sitemizde Bi dünya İnsan Var herkez Esrarlı Gözleri 77 Sensi Olarak Bİliyo
Bende Diyomki elinde Belge Varsa Kanıtla Bizde Doğrusunu Bİlelim Diyom |
Şimdi Herşeyden Önce Şöle Bir Mantık Yürütelim o Zaman..1977 de Long Play'i Varmıydı Babanın..Baba'nın İlk Long Play'i 1980 Bağrıyanık'tır o da Saner'den Çıkmıştır..Ardından 1981 de Uzay Plak Tarafından Basılan Tanrı İstemezse ve Esrarlı Gözler Long Play leri..1981 Yılında Basılmış Şeklinde Kanıt Bulmamız İmkansız Fakat Nefes Alış Verişinden Dahil Bir Çözümleme Yapılabilir..Sitede Ansiklopedi Bilgilerinde Hatalar Var..Bence Her Yazılana İnanmayın Derim..Hep Beraber Araştıralım Ortak Kanıya Varalım..İnan ki Daha Büyük Neticelere Ulaşırız..
|
|
|
|
 |
atasayar

|
Tarih: 27-Mar-2009 / 15:44 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
Şimdi Herşeyden Önce Şöle Bir Mantık Yürütelim o Zaman..1977 de Long Play'i Varmıydı Babanın..Baba'nın İlk Long Play'i 1980 Bağrıyanık'tır o da Saner'den Çıkmıştır..Ardından 1981 de Uzay Plak Tarafından Basılan Tanrı İstemezse ve Esrarlı Gözler Long Play leri..1981 Yılında Basılmış Şeklinde Kanıt Bulmamız İmkansız Fakat Nefes Alış Verişinden Dahil Bir Çözümleme Yapılabilir..Sitede Ansiklopedi Bilgilerinde Hatalar Var..Bence Her Yazılana İnanmayın Derim..Hep Beraber Araştıralım Ortak Kanıya Varalım..İnan ki Daha Büyük Neticelere Ulaşırız..
|
Nerden Biliyosun Babanın 77 Senesinde LP'inin olmadığını
Bağrı Yanıkdan sonra ESrarlı GÖzler Ve TAnrız İstemezse çıktı demişsin Acaba Mutlu ol yeteri albümden saymıyonmu kardeş...
Şimdi Kardeş Öncelikle Önce Esrarlı Gözler LP'in Emre Plaktan çıktığını sölüyosun Burda ise Uzay Plak Tarafında Çıktı Diyorsun.. Esrarlı Gözlerin 77 Çıkması gelince ise Kalbime Gömdüm Seni - İçiyorsam Sebebi Var Bu iki parça Lp de Yer ALmıyo Fakat Çınçın Plak 77 De Sınırlı Sayıda 45 Lik olarak basmıştır.. 81 Albümünün parçaları 77'de neden basılmış acaba hata sendemi bizdemi Sonuca Ulaşalım..
İLK LP Esrarlı Gözlerdir SEn Bağrı Yanık Demişsin...
|
|
|
|
 |
Rahmi06
Forum moderatörü

|
Tarih: 27-Mar-2009 / 16:58 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
27/03/2009 tarihli Emra Grafson Plak firmasını telefonla arayarak, Esrarli Gözler 45 liğin çıkış tarihini sordum. Tam olarak onlarda bilmese 81 olması imkansız dediler, 77 olabilir diye söylediler. Mutlu Ol Yeter albümü de 81 de basıldı. 81 de 3 alnümmü basıldı? Bunu da araştırmak lazım. Esrarlı Gözler üzerindeki resime dikkatli bakın elinde olan arkadaşlar, Baba kazadan öncemi çıkardı yoksa kazadan sonramı belli olur. Albüm elimde olmadığı için resimler bende net değil. Sedat kardeşim resime alnına iyi bak yara izi varmı? Yara izi varsa 78 den sonra basıldı demektir. Yara izi yoksa 77 olabilir.

Ömrüm geçti yollarda, hep yabancı yarınlarda
Kamyonum oldu bana eş, benim gönlüm çileşeke |
|
|
|
 |
Muslumcopath
Üye

|
Tarih: 27-Mar-2009 / 17:39 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
| atasayar demiş ki: | | Muslumcopath demiş ki: |
|
Nerden Biliyosun Babanın 77 Senesinde LP'inin olmadığını
Bağrı Yanıkdan sonra ESrarlı GÖzler Ve TAnrız İstemezse çıktı demişsin Acaba Mutlu ol yeteri albümden saymıyonmu kardeş...
Şimdi Kardeş Öncelikle Önce Esrarlı Gözler LP'in Emre Plaktan çıktığını sölüyosun Burda ise Uzay Plak Tarafında Çıktı Diyorsun.. Esrarlı Gözlerin 77 Çıkması gelince ise Kalbime Gömdüm Seni - İçiyorsam Sebebi Var Bu iki parça Lp de Yer ALmıyo Fakat Çınçın Plak 77 De Sınırlı Sayıda 45 Lik olarak basmıştır.. 81 Albümünün parçaları 77'de neden basılmış acaba hata sendemi bizdemi Sonuca Ulaşalım..
İLK LP Esrarlı Gözlerdir SEn Bağrı Yanık Demişsin... |
Boş Konuşuyosun..saçmalıyosun..ben tanrı istemezse nin uzaydan cktığını söledim,diyorum ki esrarlı gözler long play i emre grafson dan cıktı..kalbime gömdüm seni ne zaman 45 lik olarak sürüldü piyasaya..cevap yok sana güzel kardeşim artık..elle tutulur mantıklı şeyler söle ki tartışalım..kuru gürültünün alemi yok değil mi?Bağrıyanık Müslüm Gürses'in İlk Long Playidir..
| Rahmi06 demiş ki: | | 27/03/2009 tarihli Emra Grafson Plak firmasını telefonla arayarak, Esrarli Gözler 45 liğin çıkış tarihini sordum. Tam olarak onlarda bilmese 81 olması imkansız dediler, 77 olabilir diye söylediler. Mutlu Ol Yeter albümü de 81 de basıldı. 81 de 3 alnümmü basıldı? Bunu da araştırmak lazım. Esrarlı Gözler üzerindeki resime dikkatli bakın elinde olan arkadaşlar, Baba kazadan öncemi çıkardı yoksa kazadan sonramı belli olur. Albüm elimde olmadığı için resimler bende net değil. Sedat kardeşim resime alnına iyi bak yara izi varmı? Yara izi varsa 78 den sonra basıldı demektir. Yara izi yoksa 77 olabilir. |
Rahmi Abi Poz Kazadan Önce..Yalnız Yorumun ben 1977 ye Ait Olduğuna İnanmıyorum..İlla Ki Resme Göre Belirleyeceksek Çıkış Tarihini O Zaman 1980 den Önce Olduğunu söleyebiliriz..Mutlu Ol Yeter ve Tanrı İstemezse nin 1981 Yılı Basıldığından Hemfikiriz..En Azından Burda Hemfikir Olmamıza Ufak Bir Neden İtirazım Var ve Mutlu Ol Yeter Albümlerinde Okunan Parçalardan Yola Çıkmamızdır..Peki Esrarlı Gözler Albümündeki Sesi Gerçekten 1977 Yılına Göre mi ? Ben 1977 Yılına Ait Olduğuna İnanamıyorum,Yanılıyor Olabilirim Belki Fakat Bana Göre 1977 Ait Bir Ses Değil..Bakın Tanrı İstemezse İle Esrarlı Gözler Çalışmalarını Ard Arda Dinleyin..Gırtlak Yapısının Nasıl Yakın Olduğunu Anlıyacaksınız.. 1977 Diyosak O Zaman Bu Albüm Çın Çın 3 İle Aynı Zamanda Okundu..Sesler Aynımı Peki..Hayır..O Zaman 1977 Yılı Olduğu Kanaatini de Söküp Atalım Ortadan..
|
|
|
|
 |
atasayar

|
Tarih: 27-Mar-2009 / 17:56 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
Boş Konuşuyosun..saçmalıyosun..ben tanrı istemezse nin uzaydan cktığını söledim,diyorum ki esrarlı gözler long play i emre grafson dan cıktı..kalbime gömdüm seni ne zaman 45 lik olarak sürüldü piyasaya..cevap yok sana güzel kardeşim artık..elle tutulur mantıklı şeyler söle ki tartışalım..kuru gürültünün alemi yok değil mi?Bağrıyanık Müslüm Gürses'in İlk Long Playidir..
|
Burda hiç bişey boş konuşulmaz bağrı yanık diyorsun ilk LP'e Elinde kanıt yok.. dünya ne hale gelmiş LP çıkmış 79 da buna ne diyeceksin doğrulu meçhul belkide fakat söylentiler bu şekilde
Bu albümün 77 veya 81 olduğunu kanıtlayan tek deli sn: Mustafa SAYAN'dır başka bişi olamaz..
Demekki Kalbime Gömdüm Parçasının 45 lik plak olarak çıktığını bilmiyosun bilenlere sor birde babanın 77 yılındakini sesini çok tartıştık ordaki yorumları okursan anlarsın çınçın plak ile emre plak stürdyo farkı üzerine düştü bütün insanlar olabilirmi sence
rahmi abi demin emre PLaka telefon etmiş onların tahminde bulunması daha mantıklı bence 81 olması imkansız demişler
|
|
|
|
 |
Rahmi06
Forum moderatörü

|
Tarih: 27-Mar-2009 / 18:59 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
Rahmi Abi Poz Kazadan Önce..Yalnız Yorumun ben 1977 ye Ait Olduğuna İnanmıyorum..İlla Ki Resme Göre Belirleyeceksek Çıkış Tarihini O Zaman 1980 den Önce Olduğunu söleyebiliriz..Mutlu Ol Yeter ve Tanrı İstemezse nin 1981 Yılı Basıldığından Hemfikiriz..En Azından Burda Hemfikir Olmamıza Ufak Bir Neden İtirazım Var ve Mutlu Ol Yeter Albümlerinde Okunan Parçalardan Yola Çıkmamızdır..Peki Esrarlı Gözler Albümündeki Sesi Gerçekten 1977 Yılına Göre mi ? Ben 1977 Yılına Ait Olduğuna İnanamıyorum,Yanılıyor Olabilirim Belki Fakat Bana Göre 1977 Ait Bir Ses Değil..Bakın Tanrı İstemezse İle Esrarlı Gözler Çalışmalarını Ard Arda Dinleyin..Gırtlak Yapısının Nasıl Yakın Olduğunu Anlıyacaksınız.. 1977 Diyosak O Zaman Bu Albüm Çın Çın 3 İle Aynı Zamanda Okundu..Sesler Aynımı Peki..Hayır..O Zaman 1977 Yılı Olduğu Kanaatini de Söküp Atalım Ortadan.. |
Stüdyo kayıtları farklı olduğu için seslerde benzeme olmayabilir. Gazla Şoför albümü mesela 1979 da okunmuş ve ses olsun müzik olsun çok farklı. Stüdyoda seslerde değişiklik olabiliyor. Bağrıyanık albümü ile ses ve gırtlak yapısı benziyor. O yıllara gitmek vardı aslında. Ben illa 1977 demiyorum çünkü elimizde böyle bir kanıt yok, ama mantıklı düşünürsek, Aynı yılda 3 tane veya 4 tane o yıllarda albüm çıkması zor gibi.

Ömrüm geçti yollarda, hep yabancı yarınlarda
Kamyonum oldu bana eş, benim gönlüm çileşeke |
|
|
|
 |
atasayar

|
Tarih: 27-Mar-2009 / 23:54 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
| Rahmi06 demiş ki: |
Stüdyo kayıtları farklı olduğu için seslerde benzeme olmayabilir. Gazla Şoför albümü mesela 1979 da okunmuş ve ses olsun müzik olsun çok farklı. Stüdyoda seslerde değişiklik olabiliyor. Bağrıyanık albümü ile ses ve gırtlak yapısı benziyor. O yıllara gitmek vardı aslında. Ben illa 1977 demiyorum çünkü elimizde böyle bir kanıt yok, ama mantıklı düşünürsek, Aynı yılda 3 tane veya 4 tane o yıllarda albüm çıkması zor gibi. |
Haklısın Rahmi Abi Bağrı yanık İLe Gazla Soför ve Merhamet Dileme bendne albümleri arasında 1 yıl var bi insanın sesi bu kadar değişmiş olamaz bu kaza sonucuda olsa tamamen bütün değişikler Çınçın Plak ve diğer firmalar arasında stüdyo kayıtlarını gösteriyo
|
|
|
|
 |
clgnsedat
Fanatik Üye

|
Tarih: 28-Mar-2009 / 02:55 Mesaj konusu: Re: esrarlı gözler long play |
|
|
boşuna tartışmaya gerek yok emre plak tarafından kaset 77 yılında çıkmıştır elinde album olanlar kapaktaki resmindende biraz anlayabilir, produksiyon hüseyin emredir firmanın sahibi, türkola fırmasının bastığı album 81 yılında çıkmıştır.lp nin kaç yılında çıktığına dair elimde ki plakta her hangi birşey yazmıyor.ama oda aynı yıl içersinde çıkmış olduğunu düşünüyorum.aksi olması imkansız,kanıt varsa sunarsınız kanıt yoksada susarsınız. var sayımlarla hareket etmeyelim.
6 dakika sonra eklenen mesaj:
| Rahmi06 demiş ki: | | 27/03/2009 tarihli Emra Grafson Plak firmasını telefonla arayarak, Esrarli Gözler 45 liğin çıkış tarihini sordum. Tam olarak onlarda bilmese 81 olması imkansız dediler, 77 olabilir diye söylediler. Mutlu Ol Yeter albümü de 81 de basıldı. 81 de 3 alnümmü basıldı? Bunu da araştırmak lazım. Esrarlı Gözler üzerindeki resime dikkatli bakın elinde olan arkadaşlar, Baba kazadan öncemi çıkardı yoksa kazadan sonramı belli olur. Albüm elimde olmadığı için resimler bende net değil. Sedat kardeşim resime alnına iyi bak yara izi varmı? Yara izi varsa 78 den sonra basıldı demektir. Yara izi yoksa 77 olabilir. |
rahmi abi lpnin kapak resmini ekledim zaten kapaktaki resim 77 yılınaait değil 73 yılına ait esrralı gözlerin 80 den sonra çıktığını düşünmüyorum. 80 yılında çıkan bağrı yanıkla kıyaslayın bakalım arasındaki fark nasıl,sen zaten firmaya sormuşsun gereken cevabı vermiş tartışmaya gerek yok.
|
|
|
 |