Müslüm Gürses Müslüm Gürses

Müslüm GÜRSES :: Başlığı Görüntüle - Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Bakış Açısı
Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Bakış Açısı

Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Fan Club/Buluşma
Yazar Mesaj
cerrah_44
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: malatya
MesajTarih: 23-Şub-2009 / 22:45    Mesaj konusu: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Bakış Açısı

Evet dostlar. Bildiğiniz gibi yıllardan beri hep mücadelesini verdikk. Müslüm babayı sevenler ve dinleyenler olarak çoğu zaaman toplum tarafındak asılsız ön yargı ile yanlış anlaşıldık. Müslüm baba dinleyenler şarap içer, jilet atar, hayata küsmüs, isyankar ve suç işlemeye meyilli insanlar olarak görülür, çoğunlukla. Bizler eski müslümcüler olarak bu imajı yıkmak için çok mücadele verdik herzaman efendi ve beyendiliğimizle örnek bir insan olarak yaşamayı kendimize ilke edindik.
Şimdi sizlere le şunu paylaşmak istiyorum sizlerinde bu konu ile ilgili mutlaka görüş ve düşünceniz vardır.Bu görüş ve düşüncelerinizi aktarmanızı temmei ediyorum..
Kullanıcı profilini gör
muslumce-92
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: Ş.Urfa
MesajTarih: 23-Şub-2009 / 23:00    Mesaj konusu: Re: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Bakış Açı

haklısın abiii.
bu yaralar kolay kolay geçmez bu albümden sonrada yine terslenirler ama
zamanla geçmesini temenni ederim.
babamızı yaşayan biri olarak bende canımdan vazgeçmiş ,hayata küsmüş biriydim ,canıma zarar variyordum

çok şükür şimdi gücüm kendime yetiyor ve istediğimi az çok yaptırıyorum.
a.e.olun.

Sen Yoksun Kaldım Sahipsiz...
Kullanıcı profilini gör
arabeskci1910
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: AnKaRaGüCü GeCeKoNDu dan
MesajTarih: 23-Şub-2009 / 23:12    Mesaj konusu: Re: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Bakış Açı

artık türk milleti ve gençleri arabesk müzigine sahip çıkmadıgı ve benimsemediği için duyduklarında ( ıyyy - igrenç - ne anlıyosunuz - o şarkılar dinlenirmi - geri kafa ) gibi vb şeylerle ben çok karşılaşıyorum genellikle şimdi millet batı tarzı avrupai müziklere özenip onları dinliyolar arabesktende doğal olarak bişe anlamıyolar müslüm baba dinleyen efendi düzgün insanlarda var alkol Es*** içen jilet atan insanlarda var buda ne demektir babanın çok geniş bi dinleyici kitlesi var kısacası arabeski ve babayı anlamak için onu sevmek lazım ve bişeyler yaşamış görmüş olman lazım zaten dertsiz kedersiz boş bi insana arabesk dinletemessin...
şunuda ekleyim son olarak biz arabeskin mucadelesini verirken bizim türk gençleri amerikan ve avrupa müziklerine ve giyimine yöneldiler saçma sapan şeyler ve saçma sapan sanatçılar dinliyolar türk gençliği müzik olarak elden gidimiştir. şahsen ben ankarada yaşayan birisi olarak ankaranın merkezi kızılaya gittigim zamanlar diyorum burası bizim ülkemizmi türkiyemi o gençlerin halini görüyorum kızıyorum suratlarında demirler küpeler ipler acayip acayip saçlar bellerinde 2 metre pantolonlar rack-metal-rap dinleyip onla bunla öpüşerek içerek geziyolar yazık çok yazık gerçekten türk gençleri böle olmamalı
ne saygı kalmış ne örf ne adet nede din iyice avrupaya doğru kayıyoruz tüklüğümüzü yitiriyoruz

Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: istanbul
MesajTarih: 23-Şub-2009 / 23:26    Mesaj konusu: Re: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Bakış Açı

Eskiden beri sürüp gelen bu önyargının oluşmasında belki biz Müslümcülerin de etkisi vardır. En azından konserlerde yaşanan jilet olayları bu önyargının oluşmasında bir etkendir diye düşünüyorum. Ama onun dışında neden Müslümcü diyince hep derbeder, perişan, hayata küsmüş, yerlerde sürünen bir insan resmi çiziliyor bunu yıllardır düşünüyorum ve hala anlamış değilim. Geçenlerde Ceza'nın röportajında da okumuştum gecekondu bölgesinde büyümüş yokluk çekmiş sokaklarda yaşamış bu durumu Müslüm Gürses dinlemekle bağdaştırıyordu. Arkadaşlarımın çoğu Müslüm Gürses dinlerdi diye bir söylemi vardı. Tabi sadece Ceza değil bunu söyleyen. Ne alakası var diyorum, ben bir ilişki kurmakta zorlanıyorum. Ne yani varoşlarda yaşanlar hayatını yokluk içinde sürdürenler veya kötü alışkanlıkları olanlar neden Müslüm Baba ile bütünleştiriliyor.
Ben kendi ailemdem örnek vermek istiyorum; 4 kardeşiz hepimiz aynı hayat standartlarında büyüdük yetiştik, birimiz Sezen Aksu dinler, birimiz yabancı müzik dinler birimiz Müslümcü. Bizi yetiştiren aynı anne baba, aynı kültürü aldık. O halde yaşam şartlarının müzik zevki ile ilgisi nerede. Ben bunu seviyorum dinliyorum, diğer kardeşim başka birşeyi dinliyor. Tamamen zevk meselesi.

Kendimi jiletlemiyorum, şarap içmiyorum, sokaklarda sürünmüyorum, gayet modern bir türk kadını olarak Müslüm Gürses dinliyorum. Bunu dile getirmekten asla çekinmiyorum. Her ortamda ben Müslümcüyüm diye üstüne basa basa söylüyorum. Kim ne düşünürse düşünsün..

Son yıllarda Müslüm Baba'nın müziğine yansıyan değişimin de etkisiyle, daha önceden Müslüm Gürses dinlemeyen hatta dinleyenlere de pekl iyi gözle bakmayan kişiler; belki de şu sıralar Müslüm Gürses dinlemeye başladılar diyebilirim. Ben buna bir çok kez şahit oldum. Artık Müslüm Baba sadece bizim Müslüm Babamız değil, herkezin Müslüm Babası..

Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: AnKaRaGüCü GeCeKoNDu dan
MesajTarih: 23-Şub-2009 / 23:52    Mesaj konusu: Re: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Bakış Açı

muzeyyen demiş ki:
Eskiden beri sürüp gelen bu önyargının oluşmasında belki biz Müslümcülerin de etkisi vardır. En azından konserlerde yaşanan jilet olayları bu önyargının oluşmasında bir etkendir diye düşünüyorum. Ama onun dışında neden Müslümcü diyince hep derbeder, perişan, hayata küsmüş, yerlerde sürünen bir insan resmi çiziliyor bunu yıllardır düşünüyorum ve hala anlamış değilim. Geçenlerde Ceza'nın röportajında da okumuştum gecekondu bölgesinde büyümüş yokluk çekmiş sokaklarda yaşamış bu durumu Müslüm Gürses dinlemekle bağdaştırıyordu. Arkadaşlarımın çoğu Müslüm Gürses dinlerdi diye bir söylemi vardı. Tabi sadece Ceza değil bunu söyleyen. Ne alakası var diyorum, ben bir ilişki kurmakta zorlanıyorum. Ne yani varoşlarda yaşanlar hayatını yokluk içinde sürdürenler veya kötü alışkanlıkları olanlar neden Müslüm Baba ile bütünleştiriliyor.
Ben kendi ailemdem örnek vermek istiyorum; 4 kardeşiz hepimiz aynı hayat standartlarında büyüdük yetiştik, birimiz Sezen Aksu dinler, birimiz yabancı müzik dinler birimiz Müslümcü. Bizi yetiştiren aynı anne baba, aynı kültürü aldık. O halde yaşam şartlarının müzik zevki ile ilgisi nerede. Ben bunu seviyorum dinliyorum, diğer kardeşim başka birşeyi dinliyor. Tamamen zevk meselesi.

Kendimi jiletlemiyorum, şarap içmiyorum, sokaklarda sürünmüyorum, gayet modern bir türk kadını olarak Müslüm Gürses dinliyorum. Bunu dile getirmekten asla çekinmiyorum. Her ortamda ben Müslümcüyüm diye üstüne basa basa söylüyorum. Kim ne düşünürse düşünsün..

müzeyyen abla yanlış anlamada hayat şartlarınında az çok dinledigin müzige bağlı bence benim fikrim ben valla daha hiç görmedim çok zengin olupta baba dinleyen eywlh

Son yıllarda Müslüm Baba'nın müziğine yansıyan değişimin de etkisiyle, daha önceden Müslüm Gürses dinlemeyen hatta dinleyenlere de pekl iyi gözle bakmayan kişiler; belki de şu sıralar Müslüm Gürses dinlemeye başladılar diyebilirim. Ben buna bir çok kez şahit oldum. Artık Müslüm Baba sadece bizim Müslüm Babamız değil, herkezin Müslüm Babası..

1 dakika sonra eklenen mesaj:
müzeyyen abla yanlış anlama ama hayat şartlarınında az çok etkisi oluyo dinledigin müzige bu benim fikrim benim düşüncem mesala ben hiç çok zengin olupta baba dinleyen görmedim eywlh

Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: MALATYA
MesajTarih: 24-Şub-2009 / 00:28    Mesaj konusu: Cevap: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Bakış

Öncelikle bu konuyu açan can dostum fırat kardeşime teşekkür ediyorum..
bizler yani Müslüm Gürses hayranları yıllarca bu imaj altında ezildik durduk ama artık bu kötü imajı yıkmanın zamanı geldi ve geçiyor.. Dostlar benim yaşım 37 ve 16 yaşımdan beri baba dinlerim (21 sene) bu süre zarfında ne kendime jilet attım ne ayyaşlık yaptım nede sokaklarda aylaklık.. toplumun bizlere bakışına gelince bunda en büyük etken medya ve basındır. bir konserde işte birisi çıkmıştır kendine jilet atmıştır bunu hemen haber yapar ve ön plana çıkarırlar.. eee hal böyle oluncada "tüm müslümcüler jiletcidir" imajı çıkıyor ortaya
Alkol alma konusuna gelince bence bu hadise müslümcülükle bağdaştırılamaz
çünkü alkolü herkes alabilir illada müslümcü olmak gerekmez..

Bu yazdıklarım tamemen kendi düşüncelerim ve yorumumdur...saygılar

MÜSLÜM GÜRSES.. (102).jpg
 Açıklama:
 Dosya Boyutu:  42.73 KB
 İzleme:  13724 kere

MÜSLÜM GÜRSES.. (102).jpg

Gururumu kırıpta sırtımdan vurmasaydın
Allah bir sevgim bir ateşlerde sen yaktın
Nasıl kıydın aşkıma şerefsizlere sattın
Kullanıcı profilini gör
akliyok_06
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: ankara
MesajTarih: 24-Şub-2009 / 00:31    Mesaj konusu: Re: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Bakış Açı

muzeyyen demiş ki:

Aynen abla zaten söyleyecek bir şey bırakmamışsın sonuna kadar katılıyorum...

Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

Nereden: Acımasız Dünyadan (İzmir)
MesajTarih: 24-Şub-2009 / 00:40    Mesaj konusu: Re: Cevap: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Ba

müzzeyen ablamın ve imparator_44 abimin yazılarında dikkatimi çeken kelimler oldu ewet belki toplum içinde müslümcü çatısı altında jiletçiler ayyaşlar varoşlar olarak tabirlenebiliriz tabi bu olayda bütün müslümcülerin aynı düşünceyi yapması beklenemez kurunun yanında yaşda yanar misali bütün olanlar.. Biz müslümcüyüz, müslümcülüğümüzlede gurur duyarız şimdiki gençler metaldir rapdır rock dır dinler içer eder doğal bişi bizde müslüm baba dinleriz istediğimiz yaparız kurallara uyarak tabikide zevkler ve renkler tartışılmaz bizim zevkimiz müslüm babadan yana hüzünlüde olsak sevinçlide olsak müslüm baba dinleriz
Türkiyede Bir müslüm baba daha olabilirmi sizce elbetteki olamaz biz bugündeyiz biz yarındayız biz her yerdeyiz müslüm babanın destekçiyiz onun evlatlarıyız...
toplum bizim için ne sölerse sölesin biz kendimize bakarız onlar bizi kınıcağına önce kendi ayıplarını örtsünler...

Kullanıcı profilini gör
By_FaDeD

Nereden: Çooook Uzaklardan Yanlızlık şehrinden...!
MesajTarih: 24-Şub-2009 / 00:46    Mesaj konusu: Re: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Bakış Açı

muzeyyen demiş ki:

Eyvallah abla güzel bir şekil de yorumlamışsın

Eyvallah

Kurt O Sessizliği Bozarsa Kıyamet KOPAR !
Kullanıcı profilini gör
clgnsedat
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: manisa
MesajTarih: 24-Şub-2009 / 00:46    Mesaj konusu: Re: Cevap: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Ba

o günler artık geride kaldı,son yılardaki imajı ile mülsüm baba yeni kitlelere de haitap eti nasıl bir sanatçı olduğunu diğer insanlarada yaptıklarıyla öğreti,artık müslümcüler dışındada herkes müslüm babayı dinliyor, müslüm baba jilete vede çirkinliklere her zaman karşıydı, bu olayın kalkmasına çok sevindi.bundan böylede hep böyle devam edecektir inşalalh.

Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: ankara
MesajTarih: 24-Şub-2009 / 07:01    Mesaj konusu: Re: Cevap: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Ba

müslüm baba değişiyor tabiki müslümcülerde

Nereden: istanbul/adıyaman
MesajTarih: 24-Şub-2009 / 07:21    Mesaj konusu: Re: Cevap: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Ba

şimdi yazmaya kalksam tutamayacagım kendimi.
toplum toplum toplum
ağzı olan konuşuyor misali
görmek istedikleri gibi görüyorlar herşeyi
bir müslümcü gözüyle bakmasını bilseler !
ben müslümcüyüm kardeşim varsa beni dışlayan yada olmayan birşeyleri olmuş gibi bana ve bize mal edeceklerse bende öyle toplum tanımıyorum.
kendini bilmez üç beş capulcunun yaptıklarını kimse bize mal edemez.

ama biz kimin ne mal oldugunu biliyoruz ya !
varsın konuşsunlar.

inadına müslüm gürses müslüm baba

eyvalahh

nerdesin
Kullanıcı profilini gör
mali_usta
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: Gençlerbirliği
MesajTarih: 24-Şub-2009 / 09:32    Mesaj konusu: Re: Cevap: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Ba

babacan1102 demiş ki:
şimdi yazmaya kalksam tutamayacagım kendimi.
toplum toplum toplum
ağzı olan konuşuyor misali
görmek istedikleri gibi görüyorlar herşeyi
bir müslümcü gözüyle bakmasını bilseler !
ben müslümcüyüm kardeşim varsa beni dışlayan yada olmayan birşeyleri olmuş gibi bana ve bize mal edeceklerse bende öyle toplum tanımıyorum.
kendini bilmez üç beş capulcunun yaptıklarını kimse bize mal edemez.

ama biz kimin ne mal oldugunu biliyoruz ya !
varsın konuşsunlar.

inadına müslüm gürses müslüm baba

eyvalahh

kalemine sağlık abicim.

Dürüst ol, insancıl ol, düşün öbür dünyayı
Bir karıncayı bile incitme sakın evlat

Evlat evlat evlat insan ol evlat
Kullanıcı profilini gör
snare
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: gaziantep
MesajTarih: 24-Şub-2009 / 15:23    Mesaj konusu: Re: Cevap: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Ba

bizi bilen bilio bilmeyende bırakalım hem ayyas hem de jiletci gözüyle baksın babanın da dedigi gibi bizi bilmeyenler desinler ayyas bir kadeh daha ver ver yalvarıyorum eyv

Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: DeRTLiLeR MeYHaNeSi
MesajTarih: 24-Şub-2009 / 19:31    Mesaj konusu: Re: Cevap: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Ba

bi kız arkadaşım ve benim aramda müslüm gürses düzenine bir sohbet geçti bana sordu ne tür müzik dinlersin diye bende ona müslüm gürses dinliyorum sadece diye cevap verdim arkadaşım bana soyle soyledi ne oldu cok mu dertlisin neye isyan ediyosun... gibisinden laflar bende ona dedim evet boyle insanlar var ama ben onlardan değilim diye...

Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: istanbul
MesajTarih: 24-Şub-2009 / 19:51    Mesaj konusu: Re: Cevap: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Ba

ismail28 demiş ki:
bi kız arkadaşım ve benim aramda müslüm gürses düzenine bir sohbet geçti bana sordu ne tür müzik dinlersin diye bende ona müslüm gürses dinliyorum sadece diye cevap verdim arkadaşım bana soyle soyledi ne oldu cok mu dertlisin neye isyan ediyosun... gibisinden laflar bende ona dedim evet boyle insanlar var ama ben onlardan değilim diye...

Evet böyle durumlarla sık sık karşılaşıyoruz. Müslümcüyüm diyince hayırdır ne derdin var diye sorular geliyor. Kaç kişiye anlatacaksın nasıl izah edeceksin müslümcü olmak dert sahibi olmakla orantılı bişey değil ki. Ben en mutlu günümde de Müslüm Baba dinlerim hatta düğünümde dahi Müslüm Baba şarkıları çalmışlardı

Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: Gençlerbirliği
MesajTarih: 25-Şub-2009 / 03:05    Mesaj konusu: Re: Cevap: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Ba

muzeyyen demiş ki:
ismail28 demiş ki:

Evet böyle durumlarla sık sık karşılaşıyoruz. Müslümcüyüm diyince hayırdır ne derdin var diye sorular geliyor. Kaç kişiye anlatacaksın nasıl izah edeceksin müslümcü olmak dert sahibi olmakla orantılı bişey değil ki. Ben en mutlu günümde de Müslüm Baba dinlerim hatta düğünümde dahi Müslüm Baba şarkıları çalmışlardı

şahsen bende dertli biri değilim.. dertli insanlarıda anlarım... müslüm babayı derdimden değil neşemden dinliyorum.

Dürüst ol, insancıl ol, düşün öbür dünyayı
Bir karıncayı bile incitme sakın evlat

Kullanıcı profilini gör
AhMeT_44
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: KaRaNLıK_SoKaKLaR
MesajTarih: 05-Mar-2009 / 18:48    Mesaj konusu: Re: Cevap: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Ba

Müslüm Gürsesi dinlemek her baba yiğidin harcı değil..

Ben bazen dertten bazende neşeden dinlerim..

Biz Müslümcüyüz arkadaş çok görmeyin bize..

muslumkar05
Üye
Üye

Nereden: Amasya
MesajTarih: 09-May-2012 / 22:50    Mesaj konusu: Re: Cevap: Toplumun Müslüm Baba Sevenlere ve Dinleyenlere Ba

eskinin müslümcüleri jiletçi olurdu babanın namınıda yayan onlardır dünyada eşi benzeri yoktur bu olayın bizde konserleri olmasada kendi ortamımızda yaptık kendi açımızdan pişmanız tabi bu yaptıklarımıza ama o zamanlar o jiletçiler iyiki varmış iyiki o görüntüler yayılmış herkes izlesin babanın neler yaptırabildiğini anlasın hiçbir müslümcü konserde sakin sakin duramaz ya jilet atar (şimdi kalmadı olmasında zaten ) yada kendini yerden yere atar müslücülüğün yayılmasında o jiletçilerin payı büyüktür kimse inkar edemez..
4 dakika sonra eklenen mesaj:
benimde sözlüm var şimdi öncleri oda sevmiyodu karşı çıkıyodu bana dinletmemeye çalışıyodu çok bıraktırmak istedi sonra kendi bağlandı ön yargı en kötü huydur şimdi 100 fazla şarkı var telefonunda Smile

1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Muslumcu.com & Muslum-Gurses.com & Muslumcu.net
Bu Site Müslüm Gürses'e Destek ve Hayranlarını Bilgilendirme Amaçlı Hazırlanmıştır.
Copyright © Müslüm Gürses Fan Club !! 2003 - ∞ !! - Kurucu: Bilal Bilgi
Forum - Arşiv - Haber - Şarkı Sözü - İnşaat Bölümü - Civil Engineering